Emekli olacaklara müjde

Düzenleyen: / Kaynak: Takvim
Emekli olacaklara müjde

Ekonomi Haberleri  / Takvim

Bir işyerinde çalışırken emekli olup, tazminatını almadan aynı işyerinde devam edenler dikkat! İstifa etmeniz halinde de kıdem tazminatınızı alırsınız.

Bir iş yerinde çalışırken emekli olup, tazminatını almadan aynı iş yerinde devam edenler dikkat! İstifa etmeniz halinde de kıdem tazminatınızı alırsınız.

Takvim'de yer alan habere göre ülkemizde emeklilerin sayısı 11 milyona dayandı. Bunların bir bölümü emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ediyor. Çalışan emeklilerin de tazminat hakkı var. Kıdem ve ihbar tazminatları diğer işçilerle aynı şekilde hesaplanıyor. Emekli bir çalışan da diğer çalışanlar gibi 1 yıl dolduktan sonra işten çıkartılırsa, ihbar ve kıdem tazminatını alıyor. Hatta emekli çalışanların istifa halinde de kıdem tazminatı imkanı var. Bunun şartı ise kıdemini sıfırlamamış olmak. Yani; bir iş yerinde çalışırken emekli olup, tazminatını almadan aynı iş yerinde devam edenler, istifa ettiklerinde de tüm çalışmalarından oluşan kıdem tazminatını alabilir.

SON MAAŞ GEÇERLİ

Tazminatını almadan aynı işyerinde devam edenler, yeni sözleşme yapmadığından, kendi de ayrılsa işveren de çıkarsa, tazminatının tamamını alıyor. Bu durum fiilen emekliye ayrılma sayıldığından tazminat da son maaş üzerinden hesaplanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Takvim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...