Ata mesleklerine 3 milyon lira kredi

Düzenleyen:
Ata mesleklerine  3 milyon lira kredi

Ekonomi Haberleri

Ocak ayı sonu itibariyle, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren 120 kişiye toplamda 3 milyon 302 bin TL kredi kullandırıldı

Sinem Erciyas ANKARA
Geçen yıl ilk defa uygulanmaya başlayan ustalık belgesi sahibi girişimci esnaf ve sanatkârlar ile kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere sağlanan sıfır faizli kredi uygulamasına talep her geçen gün artıyor. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden el dokumacılığı, bakır işletmeciliği, çini çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık gibi meslekleri yapanlar sıfır faizli kredi çekebiliyor. Bu çerçevede ocak ayı sonu itibariyle, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren 120 kişiye toplamda 3 milyon 302 bin TL kredi kullandırıldı. Usta girişimci 153 kişiye ise verilen kredi desteği 6 milyon TL’ye ulaştı. Esnaf ve sanatkârlara yönelik olarak, 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanımı rakamları ise ocak ayı sonu itibariyle 5 bin 60 kişiye ulaştı. Toplamda 146 milyon TL kredi kullandırıldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...