KOSGEB'de eğitim alan 23 bin kişi patron oldu

Düzenleyen:
KOSGEB'de eğitim alan 23 bin kişi patron oldu

Ekonomi Haberleri

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, "Şu ana kadar 410 bin kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verdik. Bunlardan 23 binin üzerinde girişimcimiz kendi işlerini kurmuş durumda" dedi.

İş yapma niyeti olan girişimcilere bu tür destek programlarından istifade etmeleri tavsiyesinde bulunan Biçer; "Eğitimde aslında bir iş yeri nasıl açılır, girişimci nasıl olunur, onları öğretiyoruz. Eğitimin sonunda insan kendisini tartıyor, belki işletme kurmaktan vazgeçiyor. O işi yürütemeyeceğini düşünenlerin sayısı az değil ama önemli olan iş yeri kurma fikri olanların bunu hayata geçirmeleri ve bizden destek almalarıdır" şeklinde konuştu. KOSGEB Başkanı Biçer, yapılacak yasal düzenlemeyle destek bütçelerinin yüzde 182 artışla 991 milyon liraya yükseleceğini, bunun yaklaşık 700 milyon lirasının hibe, kalanının ise geri ödemeli olacağını söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...