Asya'nın en büyüğünden kritik açıklama

Düzenleyen:
Asya'nın en büyüğünden kritik açıklama

Ekonomi Haberleri

Çin Devlet Planlama Örgütü Başkanı Şu Şaoş, büyüme tahminlerinin aşağı çekilmesine karşın Çin ekonomisinde "kesinlikle sert iniş yaşanmayacağını" söyledi.

Şu, ekonominin aniden yavaşlayacağı yönündeki tahminlerin boşa çıkacağını belirtti. Çin Ulusal Halk Kongresi, Cumartesi günü 2016 için büyüme tahminini yüzde 6.5-7'ye çekmişti.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin'in geçen yılki büyüme hedefi "yaklaşık yüzde 7" idi. Ekonomik büyüme yüzde 6.9 olarak gerçekleşti. Bu, son 25 yılın en düşük büyüme rakamı olarak kayıtlara geçti.

'JEOPOLİTİK RİSKLER'

Çin Başbakanı Li Keqiang, Kongre'de büyüme tahminlerini açıklarken, önlerinde 'zorlu bir mücadele' olduğunu söylemişti.

Şu, küresel ekonominin yavaşlamasının Çin'i de etkilediğini belirterek "Öncelikle, dünya ekonomisinde yavaş toparlanma ve düşük büyüme oranlarının bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca, istikrarsız (küresel) mali piyasalardan kaynaklanan riskleri, düşen emtia fiyatları ve jeopolitik riskleri göz ardı edemeyiz"dedi.

Halk Kongresi'nde yıllık ekonomik ve siyasi hedefler belirleniyor.

Kongre, Çin'in yavaş ekonomik büyümeyle mücadele ettiği, imalat ve ağır sanayiye bağımılılığı azaltmayı hedeflediği bir dönemde yapılıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...