Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Brent petrol yaklaşık 3 ay sonra 39 doların üzerinde

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Brent petrol yaklaşık 3 ay sonra 39 doların üzerinde

Ekonomi Haberleri  / AA

Brent petrolün varil fiyatı, yaklaşık 3 ay sonra yeniden 39 doların üzerinde seyrediyor.

Cuma günü 39 dolar sınırına yükselen Brent petrolün varil fiyatı, haftanın ilk işlem gününde 39,47 dolara kadar yükseldikten sonra şu dakikalarda 39,11 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Brent petrol son olarak 11 Aralık 2015 tarihinde 39,71 dolara kadar yükselmişti.

Analistler, ABD'de üretimin azalacağına ve OPEC ile OPEC dışı üreticilerin birlikte kararlar alabileceğine ilişkin beklentilerin petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketleri destekleyen ana etkenler olduğunu ifade ediyor.

Petrol piyasasında pozitif görünümün sürdüğünü, üretici ülkelerden gelecek açıklamaların izleneceğini belirten analistler, yükselişin devam etmesi halinde 40,00 - 40,90 dolar direnç seviyelerinin test edilebileceğini, aşağı yönlü hareketlerde ise 38,20 - 37,20 dolar seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu belirtiyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise şu dakikalarda 36,33 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...