Kadınlar, eğitim, gıda ve sağlıkta çalışmak istiyor

Düzenleyen:
Kadınlar, eğitim, gıda ve sağlıkta çalışmak istiyor

Ekonomi Haberleri

Çalışmak isteyen kadın sayısının yanı sıra, yarı zamanlı iş arayanların sayısında da büyük artış var. İş arayan kadınlar daha çok eğitim, gıda ve sağlık sektörlerini tercih ediyor...

İş hayatına her geçen gün daha fazla katılmak isteyen kadınlar, en çok eğitim, gıda ve sağlık sektörlerini tercih ediyor. İş hayatına katılma istekleri çalışma şartlarının iyileştirilmesi yoluyla da teşvik edilen kadınlara ait rakamlar veren eleman.net adlı site rakamlarına göre, son 1 yl içinde iş arayan kadın sayısı yüzde 20 artarak 1 milyon 100 binin üzerine çıktı. Yarı zamanlı iş arayanların sayısının da dikkat çeken oranda arttığı görülen kariyer sitesinin rakamlarına göre, en çok iş başvurusu yapılan sektörlerde ilk 3 sırayı eğitim, gıda ve sağlık alıyor.
YARI ZAMANLIYA ASGARİ ÜCRET
Söz konusu kariyer sitesine başvuran ve yüzde 71'i çalışmayan kadın üyelerin yüzde 34'ü üniversite, yüzde 25'i yüksekokul mezunu. Yüzde 60'tan fazlası 20-30 yaş aralığında olan kadın adaylardan, ilk üçteki sektörlerin yanı sıra satış, eğitim, sekreterlik, halkla ilişkiler, ofis elemanı, müşteri temsilciliği gibi danışmanlık pozisyonlarında çalışmak isteyenler yer alıyor. Yarı zamanlı işlere başvuran kadın adaylar 1000-1500 lira civarında ücret talep ediyor.
ÇALIŞANLAR DA İŞ ARIYOR
Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, yeni iş arayanların ağırlıklı olarak eğitim, tekstil ve gıda sektörlerinde muhasebe, eğitim ve satış bölümlerinde çalıştığını, öğretmen, sekreter, ofis elemanı ve müşteri temsilcisi olarak görev yaptıklarını söyledi. Yine site üzerindeki aktif ilanlarda 38 bin kadın adayın, istihdam edilmek üzere arandığını anlatan Ünsal, iş arayanlarla eleman arayanları buluşturduklarını, geçen yıl 59 binden fazla kadının istihdama kazandırılmasında rol oynadıklarını, bu yıl rakamı daha yukarılara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...