Ucuz et için çare koyun ve keçide

Düzenleyen:
Ucuz et için çare koyun ve keçide

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin mera yapısına daha uygun ve fiyatı da düşük olan koyun-keçi yetiştiriciliğinin artmasıyla fiyatların düşeceği belirtiliyor...

DAMLA PEKER ANKARA

Artan kırmızı et fiyatlarına karşı etin tavan fiyatı 32 TL ile sınırlandırılırken, bir öneri de üreticilerden geldi. Ankara Küçükbaş Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı Hasan Kılınç, keçi ve koyun eti tüketiminin et ürünlerindeki fiyat artışını frenleyeceğini söyledi. Küçükbaş hayvan etinin lezzeti, yumuşaklığı ve doyuruculuğunun dana eti ile kıyaslanamayacağını, yeni neslin kırmızı et lezzetiyle tanışması gerektiğini söyleyen Kılınç, "Keçi ve koyun eti giderek yükselen et fiyatlarına karşı denge unsuru olacak. Hıristiyanlar dana etine alternatif olarak domuzu yaygınlaştırıyor. Biz ise lezzetli, helal ve ucuz olan koyun ile keçiyi tercih etmeliyiz" dedi.
Koyun ve keçi etinin şu an dana ve kuzu fiyatlarının yarısına denk geldiğini ifade eden Kılınç, "Et ve Süt Kurumu şubelerinde dana kıyma 25,75 TL fiyat ile satılırken, koyun ve dana eti karışık kıyma 20 TL’ye satılıyor. Dana pirzolanın fiyatı 38,50 TL, kuzu pirzolanın 45 TL iken koyun pirzolanın 24,90 TL, keçi pirzolanın fiyatı ise 22,90 TL" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...