ATM'den para çekerken aman dikkat!

Düzenleyen: / Kaynak: hürriyet
ATM'den para çekerken aman dikkat!

Ekonomi Haberleri  / hürriyet

Bankamatikte eğer resimdeki gibi bir garip cihazı görürseniz sakın para çekmeyin yada başka bir işlem yapmayın. Sizin de hayatınızı fena halde karartabilir.

Para çekmek için kartınızı makineye yerleştirirken dikkat edin. Bu yeni bir şey değil ancak ATM güvenliği makinesi EAST'in yeni raporu, kart slotu içerisine gizlenen, sahtekarlığa yönelik "Skimming" (ATM'lere veri toplama amacıyla cihaz yerleştirme eylemine verilen isim) cihazlarının yükselişte olduğunu söylüyor. Bu cihazlar, kartınızın bilgilerini kopyalarak dolandırıcıya ulaştırabiliyor.

ATM'den para çekerken aman dikkat!

Skimming cihazları, EAST'e göre "kart okuyucusunun boğazına, kapağın önüne yerleştiriliyor". Kuruluşa göre üç Avrupa ülkesi, bu tür cihazların kullanımının arttığını söylüyor. Bunların hangi ülkeler olduğu ise açıklanmıyor.

ATM'den para çekerken aman dikkat!

Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz ise alışılandan daha küçük bir Skimming cihazı ve ismi açıklanmayan bir başka ülkede keşfedildi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...