Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emekliye müjde

Düzenleyen:
Emekliye müjde

Ekonomi Haberleri

Emekli maaşlarında promosyonda bankalarla sıkı pazarlık yürüten Çalışma Bakanlığı’nın, bankaların 300 TL önerisine karşılık en az 500 TL istediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre belirlenecek fiyat, taban olacak ve düşürülemeyecek.

Yaklaşık 11 milyon emekliyi ilgilendiren bankaların maaş promosyonlarında önemli bir aşamaya gelindi.

Star Gazetesi'nin haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen pazarlık sürecinde asgari ödeme tutarını belirlemek için bankalarla sıkı bir pazarlık yürütülüyor. Pazarlık masasına 3 yıl için 200 TL ile oturan bankaların rakamı 300 liranın üzerine çıkardığı öğrenildi. Bakanlık ise öncelikli olarak rakamın 500 liranın altına düşmemesini planlıyor. Sonrasında rakamın 500 liranın üzerine çıkarılması hedefleniyor.

KIYASIYA REKABET

Bankalarla yapılan her toplantıya anlaşma sağlanacak şekliyle girdiklerini ifade eden Bakanlık kaynakları "3 yıl süreyle bir emeklinin maaşının aynı banka tarafından ödenmesindeki taban fiyatı belirlemeye çalışıyoruz. Bankalar kıyasıya rekabet etse de bizim amacımız emeklinin 1 lira daha fazla promosyon alabilmesi için pazarlık sürecini yönetmek.

Bunun için asgari bir rakamı belirleyip üzerindekini bankaların kendi arasındaki rekabetine bırakmak" dedi. Edinilen bilgilere göre bankalar ile yapılan pazarlıkta taban fiyat formülü işletilecek. Örneğin belirlenecek 500 liralık rakamı bütün bankalar asgari fiyat olarak uygulayacak. Bankalar daha fazla emekliye maaş ödeyebilmek amacıyla ayrıca kendi arasında sıkı bir rekabet süreci işletecek.

Sosyal güvenlik uzmanları bankaların '500 TL + bir çeyrek altın' gibi cazip kampanyalar ile 11 milyon civarındaki emeklinin maaşı alabilmek için kıyasıya bir rekabet yürütebileceğini ifade ediyor. Özel ve kamu bankaları ile ayrı ayrı yürütülen görüşmelerde Çalışma Bakanlığı'nın yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bürokratları da yer alıyor. Asgari promosyon tutarına ilişkin anlaşma yapmayan bankalara emekliler yönlendirilmeyecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...