Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnternette 'altın' tuzağına dikkat

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İnternette 'altın' tuzağına dikkat

Ekonomi Haberleri  / DHA

İZMİR Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, internet üzerinden altın satışlarının denetimsiz olduğunu belirterek, vatandaşların mağdur olmamaları için internetten değil kuyumcudan altın satın almalarını istedi.

Fırsatçıların arttığını belirten İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, satın aldıkları altın kaplama çıkan vatandaşlardan yoğun şikayet geldiğini söyledi. Baransel, internetten 14 ayar diye 8 ayar altın satıldığını belirterek şöyle konuştu: "İnternetten siparişle altın alan kişi, üzerinin kaplama olduğunu görünce şoke oluyor. Çok dikkatli incelendiğinde, altının üzerinin kaplama olduğunu görüyorsunuz. Hala bu altınlardan sipariş verip, sevdiklerine hediye edenler, bu farkı görmeyenler de var. Ancak satmaya kalktıklarında, kuyumcuya geldiklerinde bu gerçekle yüzleşiyorlar. İnternet üzerinden satışlar denetimsiz. Vatandaşlar bu durumlara düşüp mağdur olmak istemiyorlarsa, kuyumcu esnafından alışveriş yapsın." 
 
'FİYATI ARTAN ÇEYREK ALTIN KUYUMCULARI ZORA SOKTU'
 
Çeyrek altının Türkiye'de en yaygın olarak kullanılan yatırım aracı olduğuna da dikkat çeken Baransel şöyle devam etti: "Fiyatlar alım ve satım fiyatı olarak gösterilmektedir. Çeyrek altın 22 ayar olup 18 milimetre çapında ve kulpsuz hali 1.75 gram ağırlığındadır. Yatırım için en uygun altın türlerindendir. Ayrıca piyasada en kolay bulunan altın çeşitleri arasındadır. Düğünlerde, özel günlerde genellikle çeyrek altın takılır. Ama son günlerde fiyatı sürekli artış grafiği çizen altın, vatandaşların alım gücünün de düşmesiyle kuyumcuları zora soktu." 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...