Çukurova Havalimanı'nı devlet 2 yılda bitirecek

Düzenleyen:
Çukurova Havalimanı'nı devlet 2 yılda bitirecek

Ekonomi Haberleri

Mersin ve Adana gibi turizm ve ticarette güçlü olan kentlere hizmet vermek amacıyla yapılması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı, devlet tarafından yapılacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamından çıkarılarak öz kaynaklarla yapılması için ilana çıktı. Genel Müdürlük, iki hafta içerisinde ihaleye çıkarak yapım çalışmalarına hemen başlamayı hedefliyor. Projesi DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılan havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olması, yer tesliminden itibaren 2 yılda tamamlanması bekleniyor. Havalimanı 30 milyon yolcuya hizmet verecek ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.
MÜTEAHHİT BATTI, İŞ KALDI
Söz konusu havalimanının ihalesi, 15 Aralık 2011'de yapılmıştı. Havalimanı ihalesinde tek teklif, 357 milyon 71 bin 685 avro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu'ndan gelmişti. Grubun mali durumundaki bozulma sebebiyle inşaat başlatılamamıştı. İhtiyaca göre kapasitesi artırılabilecek şekilde planlanan havalimanı, ilk aşamada 15 milyon, daha sonra ise gerekli görülürse 30 milyon yolcu kapasiteli olacak. Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibarıyla Adana-Mersin kara yoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkânı sağlayacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...