Pakistan’a 200 milyon $ Anadolu yatırımı daha

Düzenleyen:
Pakistan’a 200 milyon $ Anadolu yatırımı daha

Ekonomi Haberleri

Ana hissedarı Anadolu Grubu olan Coca Cola İçecek, 70 milyon dolar yatırımla Pakistan'a bir fabrika daha açtı. 7 yılda ülkeye 500 milyon dolar götüren şirket, 200 milyon dolar daha yatırım yapacak...

FİKRET ÇENGEL MULTAN

Kendini bölgesel bir Türk şirketi olarak tanımlayan ana hissedarı Anadolu Grubu olan Coca-Cola İçecek, Pakistan'da yeni bir fabrika açtı. Multan kentindeki tesis için 70 milyon dolar yatırım yapan Coca-Cola İçecek, 7 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yaptığı ülkeye, 3 yıl içerisinde 200 milyon dolar daha yatırım kararını açıkladı. Anadolu Grubu ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 10 yıl içinde Pakistan'da yaşayan 30 yaş altı genç sayısının 130 milyona çıkacağına dikkat çekerek, Pakistan'a 3 yıl içinde 200 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını söyledi. Özilhan "Multan fabrikasının dışında İslamabad kentinde bir arsa aldık. Oraya da fabrika yapacağız. Karachi'deki fabrika küçük. Onu büyüteceğiz. Faisalabad'da da bir tesis kurmamız gerekir uzun vadede. Bu saydıklarımın her biri 50-60 milyon dolarlık yatırım anlamına geliyor" diye konuştu.
HİÇ SIKINTI YAŞAMADIK
Özilhan, Pakistan'da faaliyet gösterdikleri sekiz yıl boyunca ne vergi sistemiyle ne de hukuk sistemiyle ilgili bir sorun yaşadıklarını sözlerine ekledi. Pakistan'daki en büyük yabancı yatırımcılardan biri olan Özilhan, güvenlik konusunda gözle görülür bir iyileşme olduğunu, elektrik konusunda sorunlar yaşayan ülkede enerji yatırımlarına açık olduğunu da belirtti. Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile de bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Özilhan, Şerif'in gıda ve perakende başta olmak üzere farklı sektörlerde yatırım konusunda kendilerine çağrı yaptığını söyledi.

Pakistan’a 200 milyon $ Anadolu yatırımı daha

70 MİLYON DOLARLIK İMZA

Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye’nin Pakistan Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve Pakistan Maliye Bakanı İshaq Dar, yeni fabrikanın açılışı için dev imzayı attı. Bu imzalar, fabrika girişinde bulunacak. Törene Coca Cola İçecek CEO'su Burak Başarır da katıldı.

"Mango fabrikası açıp dünyaya satın" dediler

Dinamik bir nüfus yapısı olan Pakistan'ın büyük bir pazar olduğunun altını çizen Özilhan gıda ve perakende sektörlerinde özellikle orta boy market anlayışı konusunda bu ülke ile ilgilenmelerinin kendileri açısından akılcı bir davranış olacağını vurguladı. Dünyada mango meyvesinin yetiştiği önemli bir ülke olan Pakistan'da bu ürünle bağlantılı yapılacak ve bunun dünya pazarına ulaştırılması konusunda Şerif'in ayıca bir önerisi olduğunu kaydeden Özilhan "Burada mango fabrikası açın, üretin. Dünyaya satın" dediğini söyledi.

Pakistan’a 200 milyon $ Anadolu yatırımı daha

FABRİKAYI BÖYLE AÇTILAR

Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan ve Pakistanlı yöneticilerin katıldığı açılış töreninden sonra yeni yatırım planları konuşuldu.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...