Sosyal medyadan alışveriş yasal değil

Düzenleyen:
Sosyal medyadan alışveriş yasal değil

Ekonomi Haberleri

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu, 15 Mart Tüketiciler Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, herkesi daha dikkatli olması konusunda uyardı.

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak internet, telefon veya sosyal medya üzerinden bazı ürünlerin fotoğraflanarak satışının yaygınlaşmasının ardından tüketiciden yoğun şikayet aldıklarını belirterek, "Sosyal medya üzerinden satışın güvenilir olduunu hiç kimse düşünmemeli. Bu alışverişle dolandırılma ihtimali çok çok yüksektir. Çünkü bu sitelerdeki satışların tamamı kanuna aykırı. Kanuna uyanlardan bile şikâyetler ayyuka çıkmışken, kanuna aykırı olanların kişilerin mağduriyetine duyarlı olmasını beklemeyin. Tüketiciler mağdur olmak istemiyorsa, kendi güvenlikleri için, dolandırılmamak için çok dikkatli ve uyanık olmalı. Bana ne dememeli. Mağduriyeti mutlaka kolluk kuvvetlerine bildirmeli" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...