Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aliyev ve Erdoğan'dan TANAP müjdesi

Düzenleyen:
Aliyev ve Erdoğan'dan TANAP müjdesi

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın açıklaması yaptı.

Önce Erdoğan'ın konuşmaya başladığı basın toplantısında Ankara'da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili birlik beraberlik mesajı verildi. İki ülke arasında yapılan enerji anlaşmalarının detayları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev her şartta Türkiye'nin yanında olacaklarını ve Türkiye ile dostluklarının ebedi olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Sözlerimin başında Azerbaycanlı gardaşlarımıza sergiledikleri tavır sayesinde şükranlarımı sunuyorum. Biz bu toplantıyı aslında Bakü'de yapacaktık. Fakat bu olay sebebiyle sevgili kardeşim 'Biz gelelim, Ankara'da yapalım' dediler.

"İKİ DEVLET TEK MİLLET"

Bugün burada yüksek düzeyde stratejik toplantıyı yaparak, bu olay karşısında gücümüzü, dayanışmamızı göstermek, tüm bu terör olaylarına karşı birlikteliğimizi göstermeleri bakımından, bu ziyareti ve toplantının Ankara'mızda olmasını çok çok manidar buluyorum. Merhum babalarının da ifade ettiği gibi 'iki devlet bir millet' anlayışının bir tezahürü olarak ifade ediyorum. Azerbaycan'ın bizzat karagün dostu olduklarını gösterdiler, teşekkür ediyorum.

"SALDIRI 79 MİLYONUN TAMAMINA YAPILMIŞTIR"

Ben buradaki mesajın herkes tarafından dikkatle okunmasını arzu ediyorum. Teröre destek vermeyi, teröriste perde olmayı özgürlük diye sunanlar, daha cenazelerimiz defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanlar bu kardeşlik mesajından gerekli dersi almalıdırlar. Meselenin mekan birlikteliği değil, asıl olanın ruh ve gönül birlikteliğini açıkça ortaya koyuyor. Pazar günü düzenlenen saldırı tüm Türkiye'ye 79 milyonun tamamına yapılmış bir saldırıdır. Terör örgütü cani ve alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Hedef milletimizin arasına korku salmak, Türkiye'yi iddialarından vazgeçirmektir. Bunu asla başaramayacaklardır.

"TÜRKİYE'Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ"

Terörü maşa olarak kullananlar masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler tam aksine kendileri diz çökeceklerdir. İnşallah millet olarak dost ve kardeş ülkelerin desteğiyle bu sıkıntıları da atlatacak yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ben başta Aliyev olmak üzere tüm Azeri kardeşlerime teşekkür ediyorum. Biz de işgal altında tutulan Karabağ olmak üzere her alanda Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmayı sürdürdük sürdüreceğiz.

"AZ ÖNCE DE 6 AYRI ANLAŞMAYI İMZALADIK"

Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı'nı düzenledik. Bu toplantımızda enerjiyi aramızda görüştük, ulaşımı ve savunma askeri konularını görüştük. Az önce de 6 ayrı anlaşmayı imzaladık. 25 yıl içerisinde Azerbaycan'ın ortaya koyduğu başarıyı Türkiyeli kardeşleri olarak daima tebrik ettik. Merhum Haydar Aliyev'i tekrar yaad ediyorum. Bugün yapılan anlaşmaların ve kararların Azerbaycan'ın atılım hamlesine destek olacağına inanıyorum.

"TANAP PROJESİ PLANLANAN SÜREDEN ÖNCE TAMAMLANABİLİR"

Karşılıklı yatırımlarımız 13 milyon dolar düzeyinde seyrediliyor. Bunun da arttırılması noktasında 5 yıl içerisinde 20 milyar seviyesine çıkarmayı planlıyoruz. Toplantımızda Nahçivan'ın artan ihracatını değerlendirmek üzere müşterek çalışmaya karar verdir. TANAP Projesi planlanan süreden önce tamamlanabilir.

İlham Aliyev'in konuşmasından satırbaşları;

Ankara'da terör münasebetiyle Azerbaycan'dan Türkiye'ye başsağlığı mesajı getirdim. Allah rahmet eylesin, yaralılara Allah şifa versin. Biz bugün Türk halkının yanındayız. Bizim berliğimiz ebedidir, sarsılmazdır. İyi günde de kötü günde de birlikteyiz. Bu saldırılar Türkiye'yi sarsamaz. 25 yıldır Türkiye ile Azerbaycan birlik ve dayanışma göstermektedir.

"TÜRKİYE DÜNYADA ZİRVELERE YÜKSELMİŞTİR"

Bizi ilk tanıyan devlet Türkiye olmuştur. Biz bunu hiç unutmayacağız. Biz bütün sahalarda ortaklık ediyoruz. Bugün Türkiye ile Azerbaycan birbirine en yakın olan ülkelerdir. Bizim halklarımızın birliği ve kardeşliğimiz esas meseledir. Biz bu temel mesele üzerinden dostluğumuzun, kardeşlerimizin binasını inşa ediyoruz. Bugün burada imzaladığımız anlaşmalar birliğimizin işaretedir. Türkiye dünya çapında güç merkezidir. Aziz kardeşimizin yorulmaz mesaileriyle Türkiye dünyada zirvelere yükselmiştir. Türkiye'ye dünyada gösterilen ilgi ve hürmet bizi sevindirmektedir.

Türkiye dağlık Karabağ meselesinde her zaman Azerbaycan'ın yanında olmuştur. Türkiye gibi büyük devletin bize verdiği destek bizim için çok önemlidir. Türkiye ile ve Azerbaycan TANAP projesine destek verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...