Menüde komisyon bedeli kalktı

Düzenleyen:
Menüde komisyon bedeli kalktı

Ekonomi Haberleri

"GustoKart" ile komisyon oranları sıfırlanırken esnaftan sadece günlük kullanım bedeli olarak 5 lira alınacak. Kartla esnaf istediği saatte kampanya yapma fırsatı bulacak

Banka ve kredi kartlarında kendi ödeme sistemini kuran Türkiye şimdi yerli millî yemek kartına kavuşuyor. Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu ile Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar Tatlıcılar Pastacılar Odası iş birliğiyle hayata geçirilen "GustoKart" ile komisyon oranları da sıfırlanıyor. Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, mevcut durumda yemek çeklerine ödenen komisyonun yüzde 10-12'yi bulduğunu belirterek, "İştah kabartan, yılda iki milyar dolar işlem hacmine sahip piyasa, diğer yatırımcıların da cazibe merkezi oldu ve çoğaldı. Ayrıca internet üzerinden birçok paket servis sistemleri türedi. İnternet üzerinden sağlanan bu siparişler için de aylık yüzde 12-14 komisyon vermeye başladık. Biz de komisyon oranlarını sıfıra indirecek, ayrı bir pos makinesi ve masrafı gerektirmeyecek, ufak bir maliyetle kullanacağımız kendi millî yemek kartımız GustoKart'ı çıkardık" dedi. Esnafın GustoKart ile sadık müşteri profilini oluşturmanın yanında mobil uygulama sayesinde durgun saat ve günlerde kampanyalar düzenleyebileceklerini ve kendi pazarlama çalışmalarını kolayca yönetebileceğini anlatan Yenice, "Hâlihazırda kullanılan yemek kartlarına alternatif olan GustoKart, Odebank iş birliğiyle hayata geçmiş, bir Debit Mastercard'dır. Yani, önceden yükleme yaparak üye iş yerlerinde kolaylıkla ödeme yapabileceğiniz bir karttır. GustoKart'ın tamamen yerli ve millî kart olması sebebiyle tercih edileceğini umuyoruz" diye konuştu. İlk etapta 2 milyon GustoKart verilmesini hedeflediklerini aktaran Yenice, ilerleyen yıllarda bir dizi eklemelerle sayının artacağını kaydetti. Yenice, "Bizim sistemimizde sigorta, komisyon, kasko ve kargo ücreti gibi maliyetler yok. Sadece günlük kullanım bedeli karşılığı olan 5 lira var. Bunu da eylül ayına kadar hiçbir şekilde talep etmeyeceğiz" dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...