Ankara’ya çip, Sivas’a optik fabrikası kuracak

Düzenleyen:
Ankara’ya çip, Sivas’a  optik fabrikası kuracak

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi arasında yer alan Aselsan, yatırım atağına geçti.

Kazakistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde fabrikaları bulunan Aselsan, Suudi Arabistan’da fabrika kurup, Sivas’ta optik, Ankara’da ise yerli çip fabrikası kuracak. Aselsan Üretim Müdürü Ali Rıza Kılıç, 1975’te küçük bir apartman dairesinde faaliyete başlayan kurumun, bugün 5 bin çalışanıyla faaliyet gösterdiğini söyledi. Aselsan olarak savunma ve askeri sanayide kazandıkları birikim ve tecrübeyi sivil alanda da kullanmak istediklerini dile getiren Kılıç, “Ulaştırma, enerji, tıp gibi birçok sivil alana girip, bu teknolojik birikimimizi o alanlara da aktarmaya çalışıp, orada da özgün ürünler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 
Aselsan’ın pek çok ülkenin gözdesi haline geldiğini anlatan Kılıç, şu bilgileri verdi: “Uruguay’a sınır güvenliği koruma sistemi sattık. Amerika’da birçok eyalette bizim telsizlerimiz kullanılıyor. Hollanda Kraliyet Ordusu’na kaideye monteli stinger sistemi sattık. Türk Cumhuriyetlerine de satışlarımız var. Kazakistan’da, Ürdün’de, Birleşik Arap Emirlikleri’nde fabrikalarımız var. Suudi Arabistan’da da kurma planlarımız var. Bu sene hem Sivas’ta bir fabrika açıyoruz. Sivas’taki yerel girişimle birlikte, yüzde 50 ortaklıkla, tamamen hassas optik üzerine kurulu bir fabrika açıyoruz. Bu sene Bilkent Üniversitesi ile Türkiye’nin ilk çip fabrikasını hayata geçireceğiz. Rakiplerimiz artık yurt dışındaki büyük firmalar. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi arasında 62. sıradayız. Hedefimiz bunun çok daha yukarılarına çıkabilmek.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...