Yerli ilaç üretiminde dev iş birliği yapıldı

Düzenleyen:
Yerli ilaç üretiminde  dev iş birliği yapıldı

Ekonomi Haberleri

Türk ilaç sanayi ile uluslararası ilaç sektörü, referans ilaçlarla aynı güçte olan ve aynı hastalığı tedavi etmek için kullanılan biyobenzer ürünlerin geliştirilmesi ile iç ve dış piyasaya sürülmesi için işbirliği yaptı.

Uluslararası alanda gerçekleştirilen ve üç biyobenzer ürünü kapsayan stratejik iş birliği anlaşmasıyla bu ürünler, Türkiye'de ruhsatlandırılacak ve ardından pazarlanacak. Türk firma, ayrıca fabrika yatırımı tamamlanır tamamlanmaz etkin madde ve müstahzar üretimi de yapacak. Yerli firma TR-Pharm Genel Müdürü Mehmet Göker, yaptığı açıklamada, bunun milli bir gurur olduğunu ve Türkiye'nin ilaç sanayisinde de dünyaya sesini duyurduğunu söyledi. Uluslararası Dr. Reddy's ilaç sanayinin Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Motupalli Venkata Ramana ise Türkiye'nin bu alanda yükselen piyasalar arasında önemli bir ülke konumunda olduğunu aktardı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...