Kayıtsız günlük kiralama teröre imkân sağlıyor

Düzenleyen:
Kayıtsız günlük kiralama teröre imkân sağlıyor

Ekonomi Haberleri

Günlük olarak kiraya verilen, kalanların kaydı tutulmayan evler yüzünden suçlulara gün doğdu. Turizmciler ve emlak sektörü, günlük kayıtsız kiralamaların önlenmesini istiyor...

Son dönemde her köşe başında, her üst geçidin merdiveninde görmeye alıştığımız bir ilan var: "Günlük ev kiralanır..." Günlük ev kiralamaları daha çok turistik semtlerde pansiyon işletmecileri tarafından yapılırken, son dönemde artan kayıtsız kiralamalar, güvenlik tehlikesini de beraberinde getiriyor. Emlakçılar, bu tür kiralamaların kayıt dışılığı artırdığını, vergi gelirini azaltıp kayıtlı emlak komisyoncularının işlerini baltaladığını belirtirken, TÜROB Başkanı Timur Bayındır, terör tehlikesine dikkat çekti. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, günlük kayıt dışı kiralık evlerin, özellikle güvenlik algısının hassas olduğu bugünlerde tehdit haline geldiğini belirterek, "Ankara'da meydana gelen son terörist saldırıda adı geçen 3 kişinin de kayıt dışı günlük kiralık evde konakladığının ortaya çıkması, güvenlik endişemizi güçlendiriyor. Bu tür yerler terör ve kanun dışı faaliyetler için büyük avantaj sağlıyor. Bu alanlara emniyet güçleri acil olarak el atmalı" dedi. 
15 BİN KAÇAK EV
Türkiye genelinde 15 bini bulduğu tahmin edilen kayıt dışı olarak günlük kiralanan evlerin kaçak otelcilik faaliyetleri ile sektörel rekabet aykırılığının da ötesine geçtiğini, terör ve toplum güvenliğinin zaafı konusunda adeta iş birlikçi haline geldiğini savunan Bayındır, "TÜROB olarak kısa bir süre önce bu konuda hazırladığımız raporu İçişleri ve Maliye Bakanlıklarına sunduk" dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...