HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Central Park rekor kıracak

Düzenleyen: /
Central Park rekor kıracak
Central Park , Haber

Ekonomi Haberleri

Ağaoğlu Central Park projesi lansmanında konuşan Ali Ağaoğlu, “Bu proje ile satış rekorları kıracağız. Daha lansman öncesinde 34 milyon dolarlık satış gerçekleşti” dedi

Ağaoğlu Central Park projesi, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurul Başkanı Ali Ağaoğlu, Murahhas Aza Hasan Rahvalı, CEO Dr. Önder Halisdemir ve İcra Kurulu Üyesi Murad Acar’ın katılımıyla Bakırköy’deki satış ofisinde düzenlenen bir basın toplantısı ile satışa sunuldu. Bugüne kadar 35 binin üzerinden konut inşa ettiğini ve herkese kazandırdığını belirten Ali Ağaoğlu, “Bu proje benim için gerçekten hayatımın dönüm noktasıydı. Puslu havalarda önemli çıkışlar yaptık. Ekonominin çarkları döndüğü sürece bunun üstesinden gelebiliriz. Bu proje ile satış rekorları kıracağız. Daha lansman öncesinden yaklaşık 34 milyon dolarlık satış gerçekleştirdik. Bu proje ile içerisinde geçtiğimiz zor dönemde sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum” dedi.
SATIŞIN %10’U YABANCIYA
Yabancı konut satışında henüz yolun çok başında olduklarını belirten Ali Ağaoğlu, yaşanan bazı aksaklıklara rağmen bu konuda çok önemli bir potansiyelin bulunduğunu belirtti. Her projede başta Körfez ülkelerinden olmak üzere konut ve ofis satışlarının yüzde 10’unu yabancılara yaptığını belirten Ağaoğlu, “İşleri zorlaştıran bürokratik kurallar var. Daire sattığımız yabancının karakoldan ikamet izni alması gerekiyor. Bugün başvursa 3 ay sonraya randevu alabiliyor. Bunun yanında diğer izinler de var. Bunları aşmamız gerekiyor” dedi.
METREKARE FİYATI 6.800 DOLAR
Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Murad Acar, projenin 73 bin 600 m²’lik brüt alan üzerinde toplamda 1155 konut ve 12 villadan oluştuğunu açıkladı. Acar, projede 1+1’den başlayıp 6+1’e kadar uzanan daire seçenekleri bulunduğunu söyledi. Murahhas Aza Hasan Rahvalı ise metrekare fiyatlarının ortalama 6 bin 800 dolar olduğunu, dolar kurunu ise 2.80 TL’ye sabitlediklerini, lansmana özel yüzde 15 indirim gerçekleşeceğini söyledi. Rahvalı, asgari 1 milyar 200 milyon dolarlık satış hedefleri olduğunun da altını çizdi. Ağaoğlu CEO’su Dr. Önder Halisdemir de, projenin doğru marka ile doğru fiyatla ve doğru lokasyonda olduğunu kaydetti.

SÜRPRİZ ARAPTAN 25 MİLYON $’LIK ALIM

Ağaoğlu'nun Bakırköy'de hayata geçirdiği Central Park İstanbul projesinden 25 milyon dolarlık alış yapan Suudi Arabistanlı müteahhit Marwan B. Ashour, “İstanbul'da yatırım yapmamızın en büyük ve en güçlü nedeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır” dedi. İstanbul'da yatırım planlarının devam edeceğini söyleyen Marwan, farklı bölgelerde yatırım yaptığını ve yapacaklarını belirtti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...