Vestel City’de 35 milyon cihaz üretiliyor

Düzenleyen:
Vestel City’de 35 milyon cihaz üretiliyor

Ekonomi Haberleri

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Türkiye'nin ihracatı 145-150 milyar dolar. Almanya'nın ihracatı 1 trilyon 470 milyar dolar. İşte bunları örnek almamız lazım" dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesinin "Sanayinin Geleceği" oturumunda konuşan Zorlu, şunları söyledi: "Bugün 1 milyon metrekare kapalı alanı olan Vestel City'ye, günde bin 500 tır giriyor çıkıyor. Bugün 2.5 milyar dolar ihracatı ve bunun lojistiğini, ürünü düşünün... Şu an Vestel City'de 35 milyon cihaz üretiyoruz. Türkiye'nin nereye geldiğinin göstergesidir. Başarmamak için sebep yok. İşi zamanında, zemininde, hedefinde yapmak lazım."

SANAYİDE YÜZDE 35 ŞART
Aynı oturumda söz alan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, sanayinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Yüzde 35'lere çıkartmazsak, etkili olamayız" ifadelerini kullandı. Akkök Holding Üst Yöneticisi Ahmet Cemal Dördüncü ise; verimliliğin sadece yüzde 1 artmasının, gayri safi milli hasılayı 150-200 milyar lira yükselteceğine dikkat çekti. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da "Türkiye olarak ilk üç sanayi devrimini ıskaladık, tribünden izledik. Daha çok teknoloji transferi ile bu noktaya geldik ama yeni sanayi devriminde Türkiye'nin bir şansı var. Herkes daha işin başında" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...