Yerli sosyal medya yerli otodan daha önemli

Düzenleyen:
Yerli sosyal medya yerli otodan daha önemli

Ekonomi Haberleri

Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan, Türkiye'nin kendisine ait bir sosyal ağı bulunması gerektiğini belirterek, "Bugün yerli sosyal ağ, yerli otomobilden daha önemli" dedi.

Facebook’un Türkiye’deki ulusal bir gazetenin sayfasını engellemesi, yerli sosyal medya tartışmalarını gündeme getirdi. Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan sosyal medyada her türlü algı operasyonu yapılabildiğine dikkat çekerek, yerli sosyal ağın yerli otomobilden önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin sosyal medya kullanımında dünya genelinde 6'ncı, Orta Doğu bölgesinde ise birinci sırada yer aldığını belirten Ercan, “Dünyanın hemen bütün ülkelerinde yerli sosyal ağları bulunuyor ancak Türkiye'nin kendine ait bir sosyal ağı yok.  Bugün yerli sosyal ağ, yerli otomobilden daha önemli. Çünkü sosyal ağlarla veri tabanları, bilgiler alınıyor. Yani bu ülkede ne konuşuluyor, ne araştırılıyor, gençler ne düşünüyor, sosyal ağlarda hangi resimler paylaşılıyor. Buna ihtiyacımız var. Çünkü buralar manipülasyona açık. Yarın hepimize bir video izlettirebilirler, Türkiye ile ilgili algı operasyonları veya toplumsal mühendislik yapabilirler" dedi.
Ercan, Türkiye'nin sosyal medya ile ilgili bir "B planı" olması gerektiğini vurgulayarak, "Rusya'nın kendi sosyal ağları var. Çin'in, İran'ın ve Japonya'nın da var. Her ülkenin var, bir Türkiye'nin yok. Bakın Facebook, bir gazetenin 10 milyonluk sayfasını kapattı. Yarın başka yerleri kapatmayacağının garantisi yok. Biz buralarda olalım ama kendi sosyal ağlarımız da olsun. Facebook sayfanız kapatıldığı zaman insanların kendini ifade edeceği bir yer yok. Sonuçta gençler bunları kullanacak ve kendilerini ifade edecek'' diye konuştu. Ercan, devletin yerli sosyal ağ ve arama motoru konusunda özel sektörü teşvik etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...