Erdoğan'ın ABD ziyareti milyar dolarları Türkiye'ye çekecek

Düzenleyen:
Erdoğan'ın ABD ziyareti milyar dolarları Türkiye'ye çekecek

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti kapsamında 25 büyük şirketin üst düzey yöneticileriyle yapılacak toplantıdan 1 milyar doların üzerinde yatırım sözü alınması bekleniyor.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye-ABD İş Konseyinin 29 Mart- 2 Nisan tarihlerinde gerçekleştireceği ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan da dünya devlerinin CEO'larıyla bir araya gelecek. DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ziyaretin dünya konjonktürü ve Türkiye-ABD ilişkileri açısından oldukça kritik bir dönemde gerçekleşeceğine dikkat çekti. Söz konusu ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılacağını aktaran Vardan, bu alanda da görüşmeler yapılmasını beklediklerini belirtti. Ziyaret kapsamında ABD'nin en büyük 100 şirketinden 25'inin üst yöneticilerinin Erdoğan ile biraraya geleceğini kaydeden Vardan, şöyle devam etti: "Bu firmalar arasında ağır sanayi üreticileri var, enerji şirketleri var, gıda sektörünün devleri var, havacılık sanayi var, biyoteknoloji firmaları var. Biz 25 büyük şirketin üst düzey yöneticileriyle yapılacak toplantıdan 1 milyar doların üzerinde bir yatırım sözüyle çıkmayı hedefliyoruz." 

"EN ETKİLİ 3 DİASPORADAN BİRİ OLMAK İSTİYORUZ"
DEİK Başkanı Vardan, Türk diasporasını temsil eden DTİK’in seneye, kuruluşunun 10’uncu yılını geride bırakacağını hatırlatarak, hedeflerinin dünyanın en etkin ve en güçlü 3 diasporasından biri olmak olduğunu söyledi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...