THY bir yılda Afganistan'dan 60 bin yolcu taşıdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
THY bir yılda Afganistan'dan 60 bin yolcu taşıdı

Ekonomi Haberleri  / AA

Türk Hava Yolları (THY), 2011 yılından beri faaliyet gösterdiği Afganistan’dan geçen yıl 60 bin yolcu taşıdı.

THY Afganistan Müdürü Ahmet Öztaş, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, 2015’te Afganistan’dan 60 bin yolcuyu dünyanın değişik bölgelerine taşıdıklarını belirterek, "Geçen yıl 60 bin yolcunun 50 binini Kabil’den, 10 binini de Mezar-ı Şerif’ten taşıdık." dedi.

THY’nin şu an Kabil’e haftada 7 ve kuzeydeki Mezar-ı Şerif şehrine de 3 uçuş gerçekleştirdiğini ifade eden Öztaş, Afganistan seferlerinin başlamasından bu yana ise 200 bin yolcu taşıdıklarını söyledi.

THY Afganistan Müdürlüğü, 2015’te Kabil, Mezar-ı Şerif, Nangarhar ve diğer kentlerde en fazla bilet satan seyahat acentelerini törenle ödüllendirdi.

THY, dünyanın en zor bölgelerinden olan ve yıllardır çatışmaların devam ettiği Afganistan’a ilk uçuşunu 10 Temmuz 2011’de gerçekleştirdi. THY’nin ilk uçuşu başkent Kabil’e yapıldı, daha sonra 20 Kasım 2013’te de Mezar-ı Şerif seferleri başladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...