Hedefi bulup değiştirecek ve kızıl ötesi arama yapacak

Düzenleyen:
Hedefi bulup değiştirecek ve kızıl ötesi arama yapacak

Ekonomi Haberleri

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Türk savunma sanayisinin tanıtımı konusunda bir ilke imza attı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Türk savunma sanayisinin tanıtımı konusunda bir ilke imza attı. Daha önce yurt dışında yapılan savunma sanayi ürünleri tanıtımı ilk defa Türkiye'de gerçekleştirildi. Üstelik tanıtım, müttefik ülkelerin askerî temsilcileri davet edilerek yapıldı. Tanıtımda verilen bilgiye göre SOM-J, Türk Hava Kuvvetleri'nin müşterek taarruz uçağı F-35'in ihtiyaç duyacağı seyir füzesi ihtiyacını karşılayacak. SOM-J'nin uçuş testleri 2017'nin ikinci çeyreğinde başlayacak. Havadan atılarak yoğun bir şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılacak olan SOM-J, yüksek çözünürlükteki görüntüleyici kızıl ötesi arayıcı başlık sayesinde hassas hedefleme sağlayacak, atışın ardından hedef değişikliği yapabilecek. SOM-J'lerle uçuş sırasında hedefe vuruş açısı ve yaklaşma irtifası gibi değişiklikler de yapılabilecek. Elektronik karıştırma tedbirlerine dayanıklı olarak geliştirilen SOM-J füzeleri, Türkiye’nin de proje ortağı olduğu, birçok müttefik ülke tarafından kullanılacak F-35 savaş uçaklarının en önemli vurucu güçlerinden birisi olacak.

MÜTTEFİKLER DE KULLANACAK

Yabancı ülke askerî temsilcilerine hitap eden Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, "Savunma sanayimiz sadece Türk güvenlik güçlerinin değil, aynı zamanda müttefik ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasiteye sahiptir" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...