4.5G kullanırken fahiş faturadan kontrolle kurtulun

Düzenleyen:
4.5G kullanırken fahiş  faturadan kontrolle kurtulun

Ekonomi Haberleri

Kullanımı 1 Nisan'da başlayacak olan 4.5G'ye geçiş için son hazırlıklar yapılırken, tüketiciler de uyarıldı.

İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, 4.5G’ye geçişle kişilerin internet kullanım miktarlarının da artacağını belirterek, yüksek internet faturalarıyla karşılaşmak istemeyen tüketicilerin ne kadar veri kullandıklarını "Veri Kullanım Hesaplayıcı" hizmetiyle hesaplayabileceğini söyledi. Mobil haberleşme hızını 3G'ye göre 10 kat artıracak olan 4.5G teknolojisi ile tüketicilerin internet kotalarını aşması halinde yüksek faturalarla karşılaşabileceğini aktaran Özeren, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hayata geçirilen Veri Kullanım Hesaplayıcı sayesinde yüksek internet faturalarının önleneceğini ifade etti.
AZ ZAMAN ÇOK VERİ
Özeren, Veri Kullanım Hesaplayıcı sayesinde tüketicilerin; aylık ya da günlük görüntüledikleri sayfa sayısını, gönderdikleri e-posta adedini, izledikleri toplam video ve dinledikleri müzik süresini, yüklediği sosyal medya içeriklerini, oyun oynadıkları zamanı ve diğer kullanımlarını girerek, ne kadar veri kullandıklarını hesaplayabildiğini kaydetti. Hız nedeniyle az zamanda daha çok veri akışı sağlanabileceğini söyleyen Özeren, "Veri Kullanım Hesaplayıcı, yaklaşık değer sunacak” dedi.

Rekabet, internet kullanım bedellerini düşürecek. Türk Telekom Kurumsal İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Akarca, Türkiye'de her yıl data birim fiyatlarında ortalama yüzde 20-25 düşüş olduğunu belirterek, "Böylelikle tüketiciler aynı fiyata daha fazla veri kullanabiliyor. Bu trendin devam edeceğini düşünüyoruz" dedi. Artan tüketimle doğru orantılı olarak, operatörlerin de fiyatlarını en azından benzer seviyelerde tutmak için yoğun çaba harcadığını söyleyen Akarca, Türk Telekom olarak, özelleştirmeden bu yana yaptıkları 23 milyar liralık yatırımın, sektördeki toplam yatırımın yüzde 60'ına denk geldiğini, fiber altyapı ile altyapının gelişmesi için 10 milyar liralık yatırım daha yapacaklarını ifade etti. Akarca, operatörlerin 4.5G için "Biz daha hızlıyız" yarışının sektör için çok sağlıklı olduğunu ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...