Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bu yıl Ukrayna'dan 1 milyon turist bekliyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Bu yıl Ukrayna'dan 1 milyon turist bekliyoruz'

Ekonomi Haberleri  / AA

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye’nin bu sene Ukrayna'dan bir milyon turist beklediğini söyledi.

Bakan Ünal Ukrayna temasları çerçevesinde başkent Kiev’de 22. Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (UITT 2016) Türkiye standını ziyaret etti.

Burada konuşan Ünal, Ukrayna ile Türkiye arasında son dönemde gelişen ilişkilerin turizmde, sosyal ve kültürel alanlarda zirveye ulaştığını belirterek “Ukrayna, bizim için sadece bir komşu ülke değil, yüksek düzeyli stratejik işbirliği yaptığımız bir ülkedir.” dedi.

2016'nın Ukrayna ile ilişkilerde farklı ve yoğun bir yıl olacağını vurgulayan Ünal, iki ülke arasında havayolu taşımacılığının oldukça gelişmiş durumda olduğuna işaret etti.

Bugün itibariyle THY’nin Ukrayna’da 7. nokta olarak İvano-Frankivsk şehrine uçuş başlattığını kaydeden Ünal, “Bu 7. noktanın bizim için özel bir önemi var. Bu sene Osmanlı askerinin Galiçya’ya gelişinin 100. yılını anacağız. Galiçya ve İvano-Frankivsk bizim 10 bin kadar şehidimizin bulunduğu, şehitliklerimizin bulunduğu bir bölge. Bu anlamda şehitlerimiz Ukrayna halkına emanettir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin turizm alanında Ukrayna’da oldukça güçlü bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Ünal, “İki ülke arasındaki turizm ilişkileri son yıllarda hız kazanmıştır. Bunun temelinde, Ukrayna halkının Türkiye sevgisinin olduğunu da belirtmek gerek.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’daki ekonomik krize rağmen, geçen yıl Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında artış olduğuna dikkati çeken Ünal, 2015'te Ukraynalı turist sayısının 700 bin olduğunu hatırlatarak, "Bizim bu seneki hedefimiz Ukrayna’dan bir milyon turistin Türkiye’ye gelmesini sağlamaktır." dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...