Rixos Efsaneler Diyarı ile turist çekecek

Düzenleyen:
Rixos Efsaneler Diyarı ile turist çekecek

Ekonomi Haberleri

Turizm sektöründe yaşanan olumsuzlukların geçici olduğunu belirten Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, mayıs sonunda Antalya’ya yepyeni bir konseptte temalı park ve otel açacaklarını söyledi

Önder Çelik İSTANBUL
Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta ve Doğu Avrupa’da 10 ülkede yatırımı bulunan Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, çevre ülkelerde yaşanan gelişmeler ve Rusya ile yaşanan kriz neticesinde sektörün arzu ettiği rakamları yakalayamamasının geçici bir süreç olduğunu dile getirdi. Böyle krizleri daha önce de gördüklerini kaydeden Tamince, “Krizler her zaman olabilir ama hem Türkiye hem de turizm sektörü olarak bu sorunun altından kalkabilecek güçteyiz. Biz Rixos Hotels olarak bölgemize ve insanımıza yatırımlarımızı artırarak devam ediyoruz” dedi.
BELEK’E EFSANELER DİYARI
Sektördeki olumsuzluklara rağmen 1.2 milyar TL yatırımla çok farklı bir konseptte otel inşa ettiklerini belirten Tamince, Antalya Belek’te mayıs ayında hizmete alacakları temalı park ve otel projesi olan Rixos The Land of Legends’a (Efsaneler Diyarı) yaptıkları yatırımın Türk turizminin geleceğine olan inançlarının en güzel ifadesi olduğunu dile getirdi. Otel için özel kıyafetler hazırladıklarını belirten Tamince, bu yatırımla Antalya’ya fazladan 1 milyon kişi gelmesini beklediğini ifade etti. Tamince, Antalya ve Ege’deki oteller için düzenledikleri ‘Kariyer Günleri’ etkinliği kapsamında 500 kişiye iş imkanı sağladıklarını söyledi.
RUSLAR BAŞIMIZIN TACI AMA…
Rusya’ya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tamince, Rusların Türkiye turizmi açısından önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Biz, Rusya ile geçmişten bugüne kadar çok işbirlikleri yapmış, halkları birbirini tanıyan iki ülkeyiz. Birçok Rus iş adamının Türkiye’de ciddi yatırımları var, bizim iş adamlarımızın Rusya’da yaptığı çalışmalar ve yatırımları mevcut. Başta turizm olarak geçmişe dönük bağlarımız var. Antalya, Rusların en sevdiği lokasyonlar arasında yer alıyor. Rus turistler başımızın tacı ama onlar bizim için ne kadar önemliyse biz de onlar için o kadar önemliyiz. Türkiye’ye gelen Rusların 3.5 milyonu 500 dolarla tatil yapıyor. Bunun 150-200 dolarını da Rus menşeili uçak şirketi alıyor. Bunu dünyanın hiçbir yerinde bulamazlar. Bu nedenle iki ülke arasındaki iletişimin yakın gelecekte yeniden güçleneceğini düşünüyoruz.”
ŞİMDİDEN TEDBİR ALALIM
Sektörde fiyat paniği yaşanmadığını, ön rezervasyonlarda düşüş yaşandığını ifade eden Tamince, “Hükümetle omuz omuza çalışıyoruz. Yazın öngörülen sıkıntıları yaşamamak için şimdiden önlem alalım” diye konuştu. Türkiye’ye karşı yürütülen olumsuz algıya karşı Türkiye’nin tanıtım için çok önemli bir halkla ilişkiler şirketiyle anlaştığını belirten Tamince, “Çok şey yapılıyor ama bunları artırmalıyız” dedi.

Rixos Efsaneler Diyarı ile turist çekecek

Haliç’e 2.5 milyar yatırım yapacak

Fettah Tamince, İstanbul'da tarihî Roma dönemine kadar uzanan ve Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen 558 yıllık Haliç Tersanesi’nin yenilenmesini de kapsayan Haliç Port Projesi’ne yaklaşık olarak 2.5 milyar TL yatırım yapacaklarını söyledi. Yakında inşaata başlayacaklarını ifade eden Tamince, projeyi 3 yıl içinde bitirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Grubun Mısır’daki 3. oteli olan Rixos Seagate Sharm’ın, ülkenin tatil cenneti olarak bilinen Sharm El Sheikh'te yakın bir zaman önce açıldığını belirten Fettah Tamince, Dubai ve Abu Dabi’de iki otel yatırımı ile Maldivler’deki yatırımlarının sürdüğünü belirtti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...