4.5G’nin adı bile yetti, satışları patlatacak

Düzenleyen:
4.5G’nin adı bile yetti, satışları patlatacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye'deki akıllı telefonların sadece yüzde 40'ı 4.5G'yi desteklerken, yeni dönemde 17 milyon mobil internet kullanıcısının cep telefonlarını değiştirmesi gerekiyor.

Ömer TEMÜR / İSTANBUL

Türkiye'de 1 Nisan tarihi itibarıyla yaklaşık 5 milyon abone 4.5G'ye merhaba dedi. Bu sayısının her geçen gün artması beklenirken, 4.5G'yi destekleyen akıllı telefon satışlarında patlama yaşanacak.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 2015 verilerine göre Türkiye'de 73.6 milyon mobil abone bulunuyor. Akıllı telefonların sadece yüzde 40'ı 4.5G'yi desteklerken, yaklaşık 17 milyon mobil internet kullanıcısı bu yeni dönemde 4.5G hizmetinden yararlanamayacak. Yani 4.5G'den yararlanmak isteyenlerin ilk iş cep telefonlarını değiştirmesi gerekiyor. Pastadan pay almak isteyen operatörler ise kampanyalar ve cihaz satışları ile akıllı telefon sahipliğini artırmayı planlıyor. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, Turkcel olarak akıllı telefonlara herkesin ulaşmasını hedeflediklerini belirterek, "Turkcell Finansman ile tüketicilere 36 ay vadeli seçenekler sunuyoruz. Amacımız herkesin 2018'e kadar 4.5G'yi destekleyen telefonlara sahip olmasını sağlamak" dedi. 

TURKCELL 10 MİLYON ABONEYİ DÖNÜŞTÜRECEK
Turkcell abonelerinin yaklaşık yüzde 52'sinin akıllı telefon sahibi olduğunu hatırlatan Kuruöz, "4.5G'yi destekleyen akıllı telefon penatrasyonunda 2018 yılına kadar yüzde 150'ye yakın artış sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. Basit bir hesaplama ile Turkcell'in 34 milyon abonesi bulunuyor. Müşterilerinin 17.5 milyonu akıllı telefon kullanıyor. 17.5 milyon abonenin ise sadece yüzde 40'ının telefonu 4.5G'yi destekliyor. Yani geriye kalan 10 milyondan fazla abonesini 4.5G'li yapmayı planlıyor. 
Aynı şekilde mobil operatörler arasında en fazla akıllı telefon penetrasyonuna sahip olan Türk Telekom da yeni dönem için kolları sıvadı. Geçtiğimiz bir yıl içinde, 4.5G uyumlu cihazlara olan taleplerde yüksek bir artış gözlemlendiğine dikkat çeken Türk Telekom Bireysel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, "Bağımsız araştırmalara göre, Ocak 2015’te Türkiye akıllı telefon pazarında satılan cihazların yüzde 45’i 4.5G teknolojisini desteklerken, Ocak 2016’da bu oran yüzde 82’ye yükseldi. 4.5G uyumlu cihazlara yönelik talep artışının ise devam edeceğini öngörüyoruz" diye konuştu.  

"UYGUN FİYATLA TELEFON SATIYORUZ"
4.5G teknolojisi ile akıllı telefon kullanan müşteri sayısının hızla artacağını dile getiren Dursun, "İlk Türk Telekom markalı cihazımız TT 175’in lansmanından sonra, geçtiğimiz ay kendi markalı cihaz portföyümüze Türk Telekom Honor 7’yi de ekledik. Piyasa değeri 1.799 TL olan Türk Telekom Honor 7, 1.299 TL gibi çok avantajlı bir fiyattan müşterilerimizle buluştu. Müşterilerimize en yeni teknolojileri en uygun fiyatla sunabilmek amacıyla Türk Telekom markalı cihaz portföyümüz genişlemeye devam edecek. Türk Telekom olarak kendi markalı cihazlarımızda satış adedi olarak üst limit belirlemiyoruz. Müşterilerimizin ulaşılabilir teknoloji talebi devam ettikçe biz de Türk Telekom markalı cihazlarımızı satmaya devam edeceğiz" dedi.

Vestel'de hedef  1.5 milyon adet satış 
Geçen yıl 350 bin adet yerli akıllı telefon satışı yapan Vestel, 2016 yılında 4.5G ile birlikte satışlarını katlamayı hedefliyor. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan Barcelona'da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi'nde (GSMA) yaptığı açıklamada 2016 yılı sonuna kadar 1.2 milyon adedi iç pazar olmak üzere 1.5 milyon adet Vestel Venus satmayı hedeflediklerini söylemişti.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...