Türkiye Otelciler Birliği'nden önemli uyarı

Düzenleyen:
Türkiye Otelciler Birliği'nden önemli uyarı

Ekonomi Haberleri

TÜROB, Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülkelerden olan Almanya pazarının bu yıl mevcut durumunu koruyup koruyamayacağı konusunda son dakika satışlarının belirleyici olacağını bildirdi.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye’nin en büyük turizm pazarı Almanya’ya ilişkin öngörülerini paylaştı. Almanya pazarı için daha çok son dakika satışlarının belirleyici olacağı görüşünün ağırlık kazandığı yönünde yapılan açıklamada, "2016 yılında, Ortadoğu ve İran pazarlarında artış, başta Rusya Federasyonu, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya olmak üzere özellikle AB ülkelerinden turist sayısında önemli oranda düşüş bekleniyor” denildi. 

"YUNAN ADALARI DA OLUMSUZ ETKİLENDİ, TALEP İSPANYA’YA KAYDI" 
TÜROB sektör öngörülerini paylaştığı raporda turistik seyahatlerde talebin İspanya'ya doğru yöneldiğini belirtti. Başta Suriye olmak üzere Afganistan, Irak gibi ülkelerden Türkiye-Yunanistan Ege denizi rotasını izleyerek Avrupa’ya ulaşmaya çalışan sığınmacıların, insani yönden içine düştükleri olumsuz şartların yanında Avrupa’da önemli ölçekte siyasi kriz ve güvenlik endişesi oluşturduklarının gözlemlendiği bildirildi. Sığınmacıların, deniz yolundan takip ettikleri Yunanistan’ın birçok adasının turizm talebi açısından 2016 yılında önemli oranda daralma yaşaması beklendiği Avrupalı turistlerin güvenlik kaygıları sebebiyle Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika yerine bu yıl İspanya (Balerik ve Kanarya Adaları), Portekiz, İtalya, Yunanistan, Hırvatistan ve Fransa’ya yönelecekleri tahmin edildi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...