Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Enerjisa halka arz edilecek'

Düzenleyen:
'Enerjisa halka arz edilecek'

Ekonomi Haberleri

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, "2017'nin sonu, 2018'in başında Enerjisa'yı halka arz etmek istiyoruz. Türkiye tarihinin belki de en büyük halka arzlarından birisi olacak." dedi.

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Sabancı Center'da enerji sektörüyle ilgili gelişmeleri değerlendirmek ve Enerjisa'nın gelecek dönem hedeflerinin paylaşmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında, "2017'nin sonu, 2018'in başında Enerjisa'yı halka arz etmek istiyoruz. Türkiye tarihinin belki de en büyük halka arzlarından birisi olacak. Bunu Türkiye'deki enerji piyasalarının kurumsal gelişimi açısından önemsiyoruz" dedi.

Göçmen, "Türkiye tarihinin belki de en büyük halka arzlarından birisi olacak parasal büyüklük bir tarafa bunun arkasındaki öncelikler Türkiye'nin ufkunu açmakta çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzde gece gündüz bütün gücümüzle şirketin halka arzı konusunda ben ve bütün ekibim çalışıyoruz." diye konuştu.

Zaimler: "2015 başarılıydı, satışlarımız yüzde 8 arttı"
Enerjisa Üst Yöneticisi Kıvanç Zaimler, 9 milyon müşterileri olduğunu belirterek, müşterileri, hissedarları ve çalışanları için halka arzla değer yaşatmaları gerektiğini söyledi.

2015 yılının kendileri için başarılı olduğunu ve karlı büyümelerine devam ettiklerini dile getiren Zaimler, "Başarılı finansal sonuçlarla hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize kısacası tüm paydaşlarımıza değer yaşattık. Satışlarımızı yüzde 8, FAVÖK'ümüzü de yüzde 119 arttırdık. Borcumuzun karımıza göre oranını 6,5 misline kadar düşürdük. 2016 yılındaki hedeflerimiz ise finansal sonuçlarımızı daha da ileri götürmek olacak" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...