BDDK'dan çok önemli 'dolandırıcılık' uyarısı

Düzenleyen:
BDDK'dan çok önemli 'dolandırıcılık' uyarısı

Ekonomi Haberleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) hiç kimsenin telefonla aranmadığı ve kimseden bankacılık işlemlerinde kullandıkları kişisel nitelikli bilgilerin talep edilmediği belirtilerek, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması için kendilerini BDDK personeli olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi istendi.

BDDK'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, banka müşterilerine yönelik dolandırıcılık olayları konusunda uyarılarda bulunuldu.     

Son günlerde BDDK'ya ulaşan şikayetler ve basın yayın organlarında yer alan haberlerden, kendilerini BDDK personeli, Türkiye Bankalar Birliği çalışanı, danışmanlık şirketi yetkilisi, banka/sigorta yetkilisi, polis veya avukat gibi tanıtan kişilerin, banka müşterilerine çeşitli iletişim araçlarıyla ulaştıklarının belirlendiği ifade edilen açıklamada, bu kişilerin, bankacılık ürünlerine ait masraf ve komisyonlarla kredi kartı aidatlarının iadesini sağlayacakları, ödül verecekleri, para iadesi yapacakları ve banka hesaplarında sorun olduğunu söyleyerek bu sorunları giderecekleri gibi vaatlerde bulunduklarının tespit edildiği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:     

"Bu suretle veya başka herhangi bir suretle banka müşterilerinin kişisel bilgilerini temin eden kişilerin haksız kazanç sağlama yoluna gitmeyi amaçladıkları görülmektedir. Önemle belirtmek gerekir ki BDDK tarafından hiç kimse telefonla aranmamakta ve kimseden bankacılık işlemlerinde kullandıkları kişisel nitelikli bilgiler hiçbir şekil ve surette talep edilmemektedir.     

Bu itibarla herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması açısından, kendilerini BDDK personeli veya bahsi geçen diğer kurum, kuruluş personellerinden biri olarak tanıtarak kişisel bilgileri veya cep telefonuna gönderilen şifreyi talep eden şahıslara itibar edilmemesi ve bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması için kişisel bilgilerin korunması hususunda azami dikkat ve özen gösterilmelidir."      

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...