Yapı denetimine denetim!

Düzenleyen:
Yapı denetimine denetim!

Ekonomi Haberleri

17 Ağustos depreminin ardından çıkarılan kanunla faaliyete başlayan yapı denetim kuruluşlarının sayısı ve kuruluşlara yönelik yapılan denetimlerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor.

Sinem Erciyas ANKARA
17 Ağustos depreminin ardından çıkarılan kanunla faaliyete başlayan yapı denetim kuruluşlarının sayısı ve kuruluşlara yönelik yapılan denetimlerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor. 2014 yılında Türkiye genelinde toplam bin 870 yapı denetim kuruluşu faaliyet gösterirken, 2015 yılı itibari ile bu sayı bin 942’ye çıkarıldı. Bu kuruluşlardan yapı denetim izin belgesine sahip olan sayısı ise 121. İnşaatların teknik ve sağlık kurallarına uygun yapılmasını gözeten bin 232 adet mimar ve mühendisin ise denetçi belgesi bulunuyor. Söz konusu kuruluşlarının kanun ve kurallara uygun çalışmalar yürütüp yürütmediği konusunda ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denetime denetimle göz açtırmıyor. Bu çerçevede ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda 2015 yılı içerisinde kurallara uygun denetim yapmadığı tespit edilen 267 yapı denetim kuruluşuna geçici faaliyet durdurma cezası verildi. Üç veya daha fazla geçici durdurma alan 25 firmanın ise izin belgesi iptal edildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...