ENERJİSA borsaya girip sektörün ufkunu açacakzxsz

Düzenleyen:
ENERJİSA borsaya girip sektörün ufkunu açacakzxsz

Ekonomi Haberleri

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen; "Sektörün 60 milyar dolar borcu var. Kurumsal gelişim ve kaliteli finansmana erişimde Türkiye'nin ufkunu açmak için EnerjiSA'yı halka arz edeceğiz" dedi

Ö.faruk bingöl

Türkiye'de enerjiye duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığını belirten Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen; "Gelecek 10 yılda bu sektörde en az 80-100 milyar dolar yatırım ihtiyacı var" dedi. Sabancı Center'da sektörle ilgili gelişmeleri değerlendirmek amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Göçmen, şunları söyledi: "Üretim tarafında sürdürülebilir finansman problemi var. Yatırım kararları alındığı dönemde yüksek seyreden fiyatların, yatırım hayata geçtiğinde düşmesi, şirketler için sıkıntı oluşturuyor. Bugün Türkiye'de enerji sektörünün 60 milyar dolar borcu var. Bu borç, bankaların yeniden yapılandırmalarıyla öteleniyor. Halbuki Türkiye'de büyük potansiyel var. Şehirleşme, teknoloji ve dijitalleşme hızlı, nüfus genç. Sektördeki yatırımcıların sayısının artması ve finansman meselesinin çözülmesi için; öngörülebilirliğin güçlenmesi, kararların ve kuralların proaktif olarak belirlenmesi, yaklaşım ve uygulama bütünlüğü ile şeffaflığın olduğu bir enerji piyasası şart. Bizim de 12 milyar TL borcumuz var. Ama bunu yönetebiliyoruz. 2017'nin sonu, 2018'in başında EnerjiSA'yı halka arz etmek istiyoruz. Bunu; Türkiye'deki enerji piyasalarının kurumsal gelişimi, sektörün daha kaliteli finansman kaynaklarına ulaşımı için önemsiyoruz. Türkiye tarihinin belki de en büyük halka arzlarından birisi olacak. Ama parasal büyüklük bir tarafa; bunun Türkiye'nin ufkunu açmakta çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz."
9 MİLYON MÜŞTERİ
EnerjiSA
Üst Yöneticisi Kıvanç Zaimler de, 9 milyon müşterileri olduğunu belirterek, "14 ilde 20 milyon kişiye dağıtım hizmeti veriyoruz. Geçen yıl 1.8 milyar TL olan faaliyet kârımızı, bu sene yüzde 40-50 artıracağız. Bugün yüzde 65'i yerli ve yenilenebilir kaynaklardan olan bir portföy yönetiyoruz. 9 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Üretim hacmimiz bu yıl, 3 bin 700 megawata ulaşacak" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...