Türkiye’nin tamamı çevrim içi

Düzenleyen:
Türkiye’nin tamamı çevrim içi

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen proje ile mobil haberleşme hizmetinden mahrum 1799 yerleşim yeri kapsama alanına alındı

Türkiye’de mobil haberleşme hizmeti alamayan yerleşim yerlerinin kapsama alanına alınmasıyla ilgili başlatılan proje tamamlandı. Böylece Türkiye'nin tamamı "çevrim içi" oldu. Evrensel Hizmet Kanunu kapsamında, Haberleşme Genel Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) yaptığı çalışmayla, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) veri tabanına kayıtlı GSM iletişim alt yapısı olmayan, kırsal kesimde bulunan, yüksek maliyet alanlarından oluşan ve nüfusu 1 ile 500 arasında bulunan 1799 yerleşim yeri belirlendi. Mobil kapsama oranı nüfus bakımından yüzde 99'un üzerinde olan Türkiye'de, coğrafi zorluklar ve yüksek altyapı maliyeti nedeniyle bazı köylerde halen mobil kapsaması bulunmuyordu. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için tüm masrafları Evrensel Hizmet Fonu'ndan karşılanmak üzere söz konusu yerlere mobil haberleşme hizmeti götürebilmek için 2013'te yapılan ihaleyi kazanan Turkcell ile sözleşme imzalanmıştı. Tamamlanan proje çerçevesinde söz konusu bin 799 yerleşim yeri kapsama alanına alındı. Nüfusu 1- 500 olan ve GSM iletişim altyapısı bulunmayan yerleşim yerlerindeki yaklaşık 258 bin vatandaşa hizmet götürüldü ve Türkiye tamamıyla "çevrim içi" oldu. Tüm GSM operatörleri (Turkcell, Vodafone, Avea) kurulan bu tek altyapı üzerinden hizmet sunabilecek.

4.5G'li SIM kartlar yıl sonuna kadar ücretsiz
GSM operatörleri 4.5G’ye geçişte yıl sonuna kadar SIM kartlarını değiştirenlerden ücret almayacak. SIM kartlar 1 Ocak 2017’den itibaren ücretlendirilebilecek. Türkiye’de bugüne kadar 52 milyona yakın abone 4.5G uyumlu SIM karta geçiş yaptı.

T. Telekom 13 bin kişiyi internetle tanıştırdı
 Türk Telekom’un Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Habitat Derneği işbirliği ile yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi "İnternetle Hayat Kolay", 250 gönüllüsü ile kalkınmada öncelikli 50 ile gidip iki yılda toplam 13 bin kişiyi dijital dünya ile tanıştırdı. “Herkes için erişilebilir iletişim” vizyonuyla hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçladıklarını belirten Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, “İnternetle Hayat Kolay ile de ekonomik veya sosyal sebeplerle teknolojiye erişimi kısıtlı olan tüm kesimlerin önündeki engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Gururla söylemeliyim ki İnternetle Hayat Kolay Projesi hayata geçtikten sadece iki yıl sonra, 13 binden fazla kişiyi online dünya ile tanıştırdı. Amacımız bu rakamı 2017 yılı sonuna kadar da 30 bine çıkarmak” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...