Türk simidi şimdi de Paris’i kuşatacak

Düzenleyen:
Türk simidi şimdi de Paris’i kuşatacak

Ekonomi Haberleri

Dünyanın 17 ülkesinde mağazası olan Simit Sarayı, bu yıl Paris'in ünlü Champ Elysees Caddesi ile Suudi Arabistan'a şube, Hollanda'ya fabrika kuracak

Türk simidini dünyaya açan Simit Sarayı, bu yıl büyümesini hızlandıracak. Yurt dışındaki ilk mağazasını Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde açan şirket, bu ülkeye 100 milyon dolarlık yatırım daha başlattı. Bu yıl Paris'te, Champ Elysees Caddesinde de mağaza açacaklarını söyleyen Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, "İşe 2002 yılında Mecidiyeköy'de başladık, 2012'de ilk defa yurt dışında, Mekke'de mağaza açtık. Ardından Hollanda gündeme geldi. Şu anda 17 ülkede faaliyetteyiz. Londra'da 11 mağazamız oldu. Cumhurbaşkanımızın 'Dünyada 10 yılda 10 Türk markası' hedefi vardı. Biz o 10 markadan biri olacağımıza söz vermiştik. Bu söz için bütün gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
2 bin 800 mağazayı 5 yılda açma hedefi koyduklarını, bunun 3'te birine ulaştıklarını söyleyen Kavukçu, "İnşallah bu yıl Hollanda'da bir fabrika kuruyoruz. Türkiye'de 3 fabrikamız var. Haziran ayından itibaren de Hollanda'da fabrikamız devreye girecek ve 4 fabrikaya ulaşmış olacağız. Bu yıl Fransa'da, Champs Elysees Caddesinde olmayı hedefliyoruz.  Uzakdoğu'da 3 grupla görüşüyoruz. 2017'de orada olmayı planladık. Orta Doğu'dan bir firma ile anlaştık. 5 yılda 325 mağaza açacaklar. ABD'de New York şubemize ek olarak, önümüzdeki ay Washington'da bir mağaza açıyoruz. Böylelikle de dünyanın değişik yerlerine Osmanlı'dan kalan Türk simidini dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Her ev bir Simit Sarayı

Abdullah Kavukçu, simidi her eve götürmeyi hedeflediklerini belirterek, "İnsanlar sabah kah-valtılarında kendi fırınlarında pişirdiği simidi yesin istiyoruz. Her ev bir Simit Sarayı olsun. Bu yıl hayata geçecek. Tüm market ve zincir mağazalarda dondurulmuş, pişmeye hazır simitlerin satışı bu yıl başlayacak" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...