İstanbul'da bin 268 kamu binası güçlendirildi

Düzenleyen:
İstanbul'da bin 268 kamu binası güçlendirildi

Ekonomi Haberleri

İstanbul'daki toplam bin 268 kamu binası 5,5 milyar liralık kaynakla güçlendirildi.

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında güçlendirilmesi gerçekleştirilen veya yeniden yapılan kamu binaları hakkında bilgi verdi. İSMEP'in 2006 yılında kurulan İPKB tarafından hayata geçirildiğini anımsatan Elgin, "Son 10 yılda depreme karşı güçlendirdiğimiz, yeniden yaptığımız ve 2019'a kadar yapımını bitireceğimiz projeler için 5,5 milyar liralık kaynak ayırdık" dedi.

 

İstanbul'da bin 268 kamu binası güçlendirildi

2 BİN 356 KAMU BİNASI DEPREM TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ
Elgin, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü (UMKE) ve diğer arama kurtarma ekiplerine araç gereç ve ekipman sağladıklarını kaydederek, en büyük bileşenlerinin ise kamu binaları olduğunu söyledi. Elgin, toplamda 2 bin 356 kamu binasında deprem fizibilite çalışması yapıldığı bilgisini verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...