3 katlı tünel için ilk kazma vuruluyor

Düzenleyen:
3 katlı tünel için ilk kazma vuruluyor

Ekonomi Haberleri

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için ayrılan 35 milyon liralık bütçenin 7 milyon 500 bin lirası bu yıl harcanacak.

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için ayrılan 35 milyon liralık bütçenin 7 milyon 500 bin lirası bu yıl harcanacak. Proje kapsamında bu sene, karada ve denizde derin sondaj çalışmaları yapılarak, zemin verileri belirlenecek. İstanbul Boğazı'nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin bir ayağı; Avrupa yakasında İncirli'den başlayan ve Anadolu yakasında Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan yüksek kapasiteli ve hızlı metro sisteminden oluşacak. İkinci ayağında ise; Hasdal Kavşağı'ndan başlayan ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek Ümraniye Çamlık kavşağına bağlanan karayolu sistemi bulunacak. Proje ile Hasdal-Ümraniye 14 dakikada geçilecek. Hattan günde 6.5 milyon yolcunun yararlanması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...