Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BDDK Başkanı Akben: Kredi faiz oranlarında düşme bekliyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BDDK Başkanı Akben: Kredi faiz oranlarında düşme bekliyoruz

Ekonomi Haberleri  / AA

BDDK Başkanı Akben, "Tüketici kredilerinde, konut kredilerinde ve diğer kredilerde faiz oranlarında düşme bekliyoruz." dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, AA muhabirinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüketici kredilerinde faizlerin düşürülmesi konusunda bankalara yönelik çağrısına ilişkin sorusunu yanıtladı. Genel faiz oranlarının aşağı gelmesiyle birlikte tüketici kredilerindeki faiz oranlarında da mutlaka bir düşme oluşacağını belirten Akben, "Geçen haftalarda faiz oranları, ekim ayından bugüne en düşük seviyeyi test etti. Bu oranlardaki düşmeyle orantılı olarak da tüketici kredilerinde, konut kredilerinde ve diğer kredilerde faiz oranlarında düşme bekliyoruz. Faiz oranlarındaki düşmeyle birlikte zaten büyümenin daha olumlu bir seyre gireceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Katar ve İran'dan Türkiye’ye ciddi ilgi var"
Akben, Türkiye’de katılım bankacılığındaki gelişmelerin sorulması üzerine, "Katılım bankacılığı çok önem verdiğimiz bir sektör. Türkiye’deki payı hala çok düşük seviyelerde. Bardakta daha çok dolduracağımız yer var" yanıtını verdi.

Türk bankacılık sisteminin yurt dışından ciddi manada sermaye çektiğinin altını çizen Akben, şunları söyledi:

"Türkiye’ye ilginin devam ettiğini zaten görüyoruz. Geçen hafta Katar’ın Finansbank’ı alma süreci bitti. Bank of China’nın yeni bir banka kurma müracaatı tamamlandı. Katar ve İran gibi ülkelerden Türkiye’ye karşı ciddi ilgi var. Fed’in beklenen faiz artırımını gerçekleştirememesi, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde bu tür yatırımları ve girişimleri, Türkiye’ye benzer ülkelere sermaye akımını kolaylaştırıyor. Türkiye’de istikrarlı bir yönetim ve düzen var. Türkiye, bankacılık alanında uluslararası Basel kriterlerini yerine getirmiş bir ülke. Biz geleceği daha iyi ve daha parlak görüyoruz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...