Anahtar teslim fabrika uygulaması yakında başlıyor

Düzenleyen:
Anahtar teslim  fabrika uygulaması  yakında başlıyor

Ekonomi Haberleri

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ile Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), ihracatta başarı gösteren 113 firmayı ‘İhracatın Yıldızları’ töreninde ödüllendirdi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ile Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), ihracatta başarı gösteren 113 firmayı ‘İhracatın Yıldızları’ töreninde ödüllendirdi. Ödül törenine katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da sektör temsilcilerine önümüzdeki cumartesi günü çalışmalarını yürüttükleri ‘Anahtar Teslimi Fabrika’ uygulamalarının nihai kararın verileceğini müjdeledi. Bakan Işık, “Yüksek istihdam sağlayan sektörlere bu alanda destek vereceğiz. Fabrikalarını biz yapacağız, sizlere teslim edeceğiz” diyerek ardından iki sektörden talebini şöyle dile getirdi: “Türkiye’de 245 Ar-Ge merkezi var. Bunların yalnızca 11 tanesi tekstil, 2 tanesi de hazır giyim alanlarında faaliyet gösteriyor. Bu alanda bizim de sizden isteğimiz Ar-Ge merkezlerine daha fazla yatırım yapmanız.” UTİB Başkanı İbrahim Burkay ise ihracatın 2015’te kilogram bazında 9 dolar düzeyine çıktığını söyledi. Burkay, "2016’da projelerimizin sonucunda katma değerimizi inşallah 10 doların da üzerine çıkaracağız” dedi. UHKİB Başkanı Şenol Şankaya da hazır giyim ve konfeksiyonda birlik olarak kilo başına 20 doları bulan katma değer yakaladıklarını ifade ederek, “Hedefimiz 2016’da 500 milyon dolar ihracata imza atmak” şeklinde konuştu.  

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...