Rusya kotasına karşı Asya ve Körfez rotası

Düzenleyen:
Rusya kotasına karşı Asya ve Körfez rotası

Ekonomi Haberleri

Hükümetin, Rusya ile yaşanan olumsuz süreçten dolayı başlattığı “alternatif pazar” arayışları sonuç vermeye başladı.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Türkiye menşeli tarım ürünlerinin ithalatına yönelik getirilen kısıtlamalar çerçevesinde, Rus pazarında oluşan kayıplar, Asya ve Körfez pazarlarıyla kâra çevrilecek. Bu bölgelerdeki ticaret müşavirlikleri kanalıyla farklı talepler, ilgili bakanlıklar kanalıyla ihracatçılara ulaştırıldı. Suudi Arabistan’daki Cidde Yaş Meyve ve Sebze Hali sahip ve yöneticileri, Türkiye’nin Cidde Ticaret Ataşeliği ile görüşerek, mal alımını daha ileri seviyeye taşımak istediklerini bildirdi. İran’da ise Tahran Ticaret Müşavirliği’ni ziyaret eden Dubai merkezli bir firma, Türk ürünlerinin İran üzerinden Rusya pazarına gönderilebileceğini kaydetti.

DOMATES ÜRETİMİ YAPILACAK
Kazakistanlı “Altyn Kyran” firması Pavlodar şehrinde kurulacak 34 bin metrekarelik seranın tanıtımını yaptı. Serada, Türk firmalarının yaş meyve ve sebze üretmesi halinde Rusya, Kırgızistan, Belarus ve Ermenistan’a sıfır gümrük ile ürünleri ihraç edilecek

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...