3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için ilk adım

Düzenleyen:
3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için ilk adım

Ekonomi Haberleri

İstanbul Boğazı'nı denizin altından üçüncü defa bağlayacak olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için dev adım atılıyor.

3 katlı olup hem lastik tekerlekli araçların hem de raylı araçların geçişini sağlayacak olan tünel ihalesi için mali teklifler 3 Mayıs'ta alınacak. Proje bedeli 35 milyon lira olarak belirlenen ve bu yıl için 7.5 milyon lira ödenek ayrılan tünel için karada ve denizde derin deniz sondaj çalışmaları yapılacak.
Büyüklüğü ve kapsamıyla dünyada ilk olacak projenin bir ayağı, Avrupa yakasında E-5 aksında, İncirli'den başlayacak. İstanbul Boğazı'ndan geçerek Anadolu yakasında Söğütlüçeşme'ye kadar uzanacak ve hızlı metro sisteminden oluşacak. Boğaz, denizin altından önce Marmaray ile aşıldı. İkinci proje ise, Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 1 saatten 15 dakikaya indirmesi hedeflenen Avrasya Tüneli olacak. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ise İstanbul Boğazı'nı denizin altından 3'üncü defa geçiş imkânı sağlayacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...