Mali Müşavirler Odası'nda değişim rüzgârı

Düzenleyen:
Mali Müşavirler Odası'nda değişim rüzgârı

Ekonomi Haberleri

Meslekte Birlik Grubu adına başkan adaylığını açıklayan Adem Çalışkan; mali müşavirlik müessesesine saygınlığını kazandıracaklarını söyledi

Önder ÇELİK

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın (İSMMMO) 28-29 Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurulu öncesinde, Meslekte Birlik Grubu adına Adem Çalışkan başkan adaylığını ilan etti. 500 delegenin katılımı ile düzenlenen toplantıda yönetim kurulu aday listesini açıklayan Çalışkan, "Yeter artık, bu mesleğin kaderi itibarsızlık olamaz" dedi. 25 yıldır İSMMMO'yu yöneten anlayışa eleştirilerde bulunan Çalışkan, mesleğe saygınlığını kazandıracaklarını savundu. Mali Müşavirler Odası'nın yönetiminde bulunan zihniyetin, dar alanda belirli kişileri mutlu etmenin ötesine geçemediğini iddia eden Çalışkan; oysa ekonominin ana omurgasındaki 38 binin üzerindeki meslek mensubunun daha verimli ve katma değeri yüksek hizmetler geliştirebileceğini belirtti. Yapılması gereken onlarca stratejik karar ve çalışmaların yapılmadığını ileri süren başkan adayı Adem Çalışkan, "Dünya değişiyor, ülkemiz değişiyor. Artık paylaşımdan uzak, tek taraflı ve ideolojik saiklerle meslekler ve sivil toplum kuruluşları yürütülemez, yönetilemez. Sadece İstanbul’daki meslektaşlarımızın sayısı Anadolu’da bir il nüfusu kadar. Tüm kurumlarda, şirketlerde ticari hayatın tüm kademelerinde görev alan, kamunun ilgili kurumları ile özel sektör arasında sorumlu görev üstlenen mali müşavirlik mesleğinin yeri burası olamaz" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...