Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üst Akıl dediğiniz iki yüz yıllık oyun

Düzenleyen:
Üst Akıl dediğiniz iki yüz yıllık oyun

Ekonomi Haberleri

“Üst Akıl’ın” kitabını yazan gazeteci Murat Akan, “Sultan Abdülhamid dönemiyle, Tayyip Erdoğan dönemi inanılmaz derecede birbiriyle örtüşüyor. Oyunlar, planlar, deyimler bile aynı. Gülen’in okulları ile İsrail’i kuran Alliance Teşkilatı’nın okulları aynı..”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kobani olaylarından sonra Türkiye’de bir üst aklın varlığından bahsetti. Pekiyi nedir bu üst akıl? Kimlerden oluşur ve neyi amaçlar?
Gazeteci Murat Akan “Üst Akıl” isimli bir kitap yazdı. Hayat Yayınlarından çıkan eser cüsseli bir çalışma.
“Peki, var mı gerçekten bir üst akıl? Modayı uyduğunuz için bir bu başlıkta bir kitap yazıldı?” Bu soruya Akan “Elbette var. Dün ve bugün Türk/İslam coğrafyasında cereyan eden olaylara baktığınızda bunu somut olarak görebiliyorsunuz. Kişiler ve zaman değişiyor ama bizim coğrafyamız üzerindeki plan ve projeler değişmiyor.” diye cevap veriyor.
Üst aklın uluslarası toplumsal mühendislik faaliyeti olduğunu ifade eden yazar şunları söylüyor: “1876 yılında Sultan Abdülaziz’e yapılan darbe ile 1960 yılında Adnan Menderes’e yapılan darbenin mantığı ve gerekçeleri aynı. Yine Sultan Abdülhamid iktidarını devirmek için ordu içerisinde gizli şekilde örgütlenen İttihat ve Terakki Cemiyeti tarafından gerçekleştirilen İkinci Meşrutiyet ile 28 Şubat sürecinde kullanılan argümanların hiçbir farkı yok. Dolayısıyla Sultan Abdülaziz, Sultan Abdülhamid, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan ile iktidar mücadelesine girişen güç, aynı küresel güçtür. Biz bu oyunların, farkında olsak tarih tekerrür etmeyecektir.”
Dünya siyaseti bugün Bilderberg toplantılarında şekilleniyor. Murat Akan’a göre geçmişte aynı işi Alliance Teşkilatı yapıyordu. Akan anlatıyor: 
İSRAİL’İ BÖYLE KURDULAR
“Alliance İsraelite Universelle görünürde bir eğitim kurumuydu. Ancak Yahudi geleneklerine göre yetiştirdikleri insanlar vasıtasıyla Osmanlı’yı bir ahtapot gibi sardı. Başta sadece Yahudi çocukların okuması için kuruldu, daha sonra Müslümanları istisna tuttular. İslam coğrafyasında yüzlerce okul açtılar. Bugün Gülen Cemaatinin okullarıyla inanılmaz benzerlikleri var. Sultan Abdülhamid bunu fark edip Müslüman çocukların bu okullarda okumasına yasak getirdi. Daha sonra bu teşkilat İsrail devletini kurdu.
İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin beyin takımlarından Rıza Tevfik, Sultan Abdülhamid’in tahttan indirildiğini açıklayan Emmanuel Carasso, 31 Mart ihtilalini yapan Mahmut Şevket Paşa, hatta 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, bu okullardan mezun.” 
AJAN GAZETECİLER
Sultan Abdülhamid dönemiyle, Tayyip Erdoğan döneminin inanılmaz derecede birbiriyle örtüştüğünü belirten Murat Akan, “Deyimler dahi bire bir aynı. O dönem Ermeni Taşnak terör örgütü vardı, bugün PKK. O gün de imzacılar vardı, bugün de var. Sultan Hamid’e karşı milliyetçi kesim bile cephe almıştı. Tıpkı bugün olduğu gibi. 1895’lerden sonra Sultan Abdülhamid Han 1898 yılında bir “Doğu İlleri Raporu” hazırlatıyor. Bu raporda özellikle ‘gazeteci’ kimliğinde Güneydoğu illerine gelip terörü destekleyen, bilgi toplayan birçok ajanın olduğu ifade ediliyor. Bugün farklı mı? 
Birinci Dünya Savaşı’nın çıkacağını daha 1904’te yazanlar, Osmanlı’nın Almanların yanında savaşa gireceğini bilenler, 1982’de Irak ve Suriye’nin üçe bölüneceğini söyleyenler... İşte bunlar üst akıl... Bunlar komplo teorisi olamaz.” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...