IBM'in ilk çeyrek bilançosu kötü geldi

IBM'in ilk çeyrek bilançosu kötü geldi

Ekonomi Haberleri

ABD'li teknoloji devi IBM'in (International Business Machines) bu yıl birinci çeyrek gelir ve net karının düşük kaldığı bildirildi.

IBM'den yapılan açıklamada, bu yılın ilk çeyreğindeki gelir, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 4,6 azalarak 18,68 milyar dolara düştü. Geçen senenin ilk üç ayında IBM'in toplam geliri 19,59 milyar dolardı. Şirketin 2016 ilk çeyrek net karı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,7 düşerek 2,01 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015'in ilk üç ayında 2,33 milyar dolar kar açıklamıştı. IBM'in hisse başına karı da geçen yılın ilk çeyreğinde 2,35 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 2,09 dolara geriledi.
Açıklamada, toplam gelirlerdeki düşüşe rağmen, şirketin stratejik olarak önemli gördüğü bulut (cloud) teknolojisi, mobil uygulamalar, güvenlik yazılımı ve analitik hizmetlerinin yıldan yıla yüzde 14 artış gösterip, bu yılın ilk çeyreğinde 29,8 milyar dolar gelir oluşturduğu ve bu alanların şirketin toplam gelirlerinin yüzde 37'sini oluşturduğu kaydedildi.
IBM İcra Kurulu Başkanı (CEO) Ginni Rometty, şirketin bulut teknolojisi ve analitik hizmetlerde endüstri lideri olduğunun altını çizerek, stratejik görülen bu alanlardaki atılımlarının şirketin gelirlerini artırdığını ifade etti.
Şirketin Mali İşler Müdürü (CFO) ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Martin Schroeter de IBM'in bulut teknolojisi kapasitesini artırmak için yatırıma devam edileceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...