Taca İnşaat Expo kulesini 9 ayda bitirdi

Düzenleyen:
Taca İnşaat Expo kulesini 9 ayda bitirdi

Ekonomi Haberleri

3 bin 500 kişilik İstanbul Kongre Merkezi'ni yapan Taca İnşaat, 5003 kişilik Antalya Expo oditoryumuyla kendi rekorunu kırdı

Türkiye'nin ilk Expo'su 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla halka açılıyor. 8 milyon kişinin gelmesi beklenen Expo 2016 Antalya'yı 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açması bekleniyor. Ortadoğu ve Avrupa'nın en büyük kongre merkezine sahip olan Expo 2016 Antalya içinde yer alan kongre merkezi, kule ve Osmanlı Bahçeleri'nin yapımını 9 ayda bitirdiklerini belirten Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt, “120 metre Expo kulesiyle sembol bir proje oldu. Türkiye'nin Eyfel'ini süratle ve kaliteyle tamamladık” dedi. İstanbul Kongre Merkezi'nin 3 bin 500 kişilik kapasitesiyle daha önce Ortadoğu ve Avrupa'nın en büyük kongre merkezi olduğunu ve bunu da Taca İnşaat'ın yaptığını vurgulayan Akkurt, Expo 2016 Antalya'nın 5003 kişilik kongre kapasitesiyle kendi rekorlarını kırdığını dile getirdi. Toplam 250 milyon lira yatırımla hayata geçirilen Expo kulesi, kongre merkezi ve osmanlı bahçeleri kasım ayına kadar uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Expo 2016 Antalya'da yer alan 120 metrekarelik ve 2 bin ton ağırlığında olan Expo Kulesi, Türkiye'de ilk defa uygulanan bir sistemle hayata geçirildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...