Kiler’in Referansında KDV oranı yüzde 1

Düzenleyen:
Kiler’in Referansında KDV oranı yüzde 1

Ekonomi Haberleri

Kiler GYO’nun Kiptaş arazisi üzerine inşa ettiği 465 konutluk Referans Bahçeşehir, yüzde 1 KDV oranı ile satışa çıktı. Projede metrekare fiyatı 3.700 TL’den başlıyor.

Kiptaş A.Ş ve Kiler GYO tarafından 300 milyon TL’lik hasılat beklentisi ile hayata geçirilen Referans Bahçeşehir projesi tanıtıldı. Yaklaşık 26 bin metrekare arsa üzerinde 465 konut ve 34 ticari ünitenin yer aldığı projede,  1+1, 2+1, 3+1, 3.5+1, 4+1 ve 4.5+1’den oluşan altı farklı daire seçeneği bulunuyor. Metrekare fiyatının 3.700 TL’den başladığı projede daireler 64 metrekareden başlayıp 376 metrekareye kadar çıkıyor. İnşa çalışmalarına başlanılan Referans Bahçeşehir, Aralık 2018 de teslim edilecek. Düzenlenen toplantıda konuşan Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, Referans Bahçeşehir’in; Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Metro hattı, 3. Havaalanı gibi projelerin kesişim noktasında yer aldığına işaret etti. Proje satışa çıkmadan yüzde 20 ön talep geldiğini belirten Kiler, projede KDV oranının yüzde 1 olduğunu söyledi.
2 MİLYAR TL’LİK PROJE
Kartal, Beylikdüzü ve Bahçeşehir’de yeni projeler için yer baktıklarını söyleyen Nahit Kiler, “2016’da inşaat sektöründeki projelerimizin toplamı 2 milyar TL olacak” dedi. Bu yıl Kartal’da bir projenin satışına başlayacaklarını söyleyen Nahit Kiler, Beylikdüzü’nde 2 bin konutluk proje hazırladıklarını ve yıl sonunda satışa çıkacağını kaydetti.

Referans Bahçeşehir
Lokasyon: Bahçeşehir
Daire sayısı: 465, dükkân: 34
Daire tipleri: 1+1, 2+1, 3+1, 
3.5+1, 4+1 ve 4.5+1
Metrekare fiyatı: 3.700 TL
Teslim tarihi: Aralık 2018

 


İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümün mantığı değişmeli
Toplantıda; mütekabiliyet yasası, kentsel dönüşüm ve sosyal konutlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, önümüzdeki günlerde çok büyük bir dönüşüm projesine başlayacaklarını söyledi. Mütekabiliyet yasasından sonra yurt dışından konut satın alımlarının 17 milyar doları bulduğunu ifade eden Yıldırım, “Zengin kesimi buraya çekecek şekilde çözümler bulunabilir. Yılda 35-40 milyar dolar satış yapılabilir” dedi. Sosyal konuta ihtiyacın daha fazla olduğuna işaret eden İsmet Yıldırım, bu yıl içinde 10 bine yakın sosyal konut yapacaklarının müjdesini verdi. Yıldırım, kentsel dönüşüme ilişkin de eleştirilerde bulundu. “Kentsel dönüşümün mantığını değiştirmeliyiz” diyen Yıldırım, nüfusu artırarak ya da rantiyeyle bu işin olmayacağını ifade etti. Yıldırım, kentsel dönüşümün yerinde yapılması gerektiğini vurguladı.

Önder  ÇELİK İSTANBUL

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...