'Türkiye resmi kalkınma yardımlarını 3,9 milyar dolara ulaştırdı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye resmi kalkınma yardımlarını 3,9 milyar dolara ulaştırdı'

Ekonomi Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye'nin resmi kalkınma yardımlarının 2015 yılı itibarıyla 3.9 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, BM Genel Kurulu'nda düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma için Gündem 2030" başlıklı Yüksek Düzeyli Tematik Toplantı'da yaptığı konuşmada, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin iddialı bir çerçeve sunduğunu belirterek, 2016 yılının uygulama yılı olduğunu kaydetti.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin zamanında uygulanabilmesi için hükümetlerin güçlü bir şekilde sahiplenmesi gerektiğini ifade eden Sarı, "Ortaklıkların ve kaynakların harekete geçirilmesi anahtar öneme sahiptir. Ancak, mevcut finansman ve yatırım eğilimleri hedeflerin finansmanını sağlayabilmekten çok uzaktır." dedi.

"Türkiye, resmi kalkınma yardımlarını 2015 yılı itibarıyla 3,9 milyar dolara ulaştırmıştır." diye konuşan Bakan Sarı, özel sektörün kalkınmada oynayabileceği role de değindi. Sarı, Türkiye'nin, İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi'ne verdiği destekle bu alanda aktif bir rol oynadığını belirtti.

Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı süresinde kalkınmayı merkeze aldığını ifade eden Sarı, "Geçen yıl Türkiye G20 Dönem Başkanlığı sırasında kalkınmayı G20 gündeminin merkezine yerleştirmiştir ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerini tüm ülkelerin takip ettiği bir evrensel çerçeve olarak teşvik etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...