Hayat Kimya’dan 100 milyon liralık Ar-Ge merkezi yatırımı

Düzenleyen:
Hayat Kimya’dan 100 milyon  liralık Ar-Ge merkezi yatırımı

Ekonomi Haberleri

Hayat Kimya, İzmit Yeniköy’de 100 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği Ar-Ge merkezini hizmete açtı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşen törende konuşan Hayat Kimya’nın İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı, dünyada lider şirketlerin büyümelerinin, Ar-Ge yatırımları ve inovasyon artışlarıyla doğru orantılı olduğunu aktardı. Kendilerinin de gelecek 3 yıl içerisinde yıllık Ar-Ge harcamalarını 2'ye katlayarak, globalleşme vizyonlarında önemli mesafe kat edeceklerini belirten Kiğılı, "Ar-Ge merkezimizi, Türkiye'den Avrupa, Afrika ve Asya'ya yerel tüketici ihtiyaçlarına uygun ürün ve fikir ihracatı yapan bir üs olarak konumlandırıyoruz. Bugün tüm markalarımızla dünya çapında 100'e yakın ülkede milyonlarca eve ulaşıyoruz" diye konuştu.
Ar-Ge Merkezi’nde çalışanların yüzde 40’ı doktora ve yüksek lisans mezunu araştırmacılardan oluşuyor. Ar-Ge faaliyetlerinin özendirilmesi ve hızlanması için çalışanlarına yönelik ödül teşvik sistemi kuran, veri tabanı üyelikleri konusunda destek sağlayan Hayat Kimya’nın aynı zamanda Hacettepe, İstanbul, Sabancı, Koç, Kocaeli, Yalova, Sakarya Üniversiteleri ile de iş birlikleri bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...