Körfez’den milyarlık fonlar akın ediyor

Düzenleyen:
Körfez’den milyarlık  fonlar akın ediyor

Ekonomi Haberleri

24 GPY ve Suudi Al-Zamil Grup, Türkiye’nin en büyük uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu kuruyor. Fonun büyüklüğü 1 milyar TL'yi aşacak

Körfez ülkelerinden önemli yatırımcıların katıldığı 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi ziyaretçilerine kapılarını açtı. Yakın zaman içerisinde kurulan 24 GPY (Gayrimenkul Portföy Yönetimi) oluşumu ve Suudi Arabistan’ın köklü şirketlerinden Al-Zamil Grup, Türkiye’nin en büyük uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu kurmak üzere anlaşma imzaladı. İmza töreninde konuşan 24 GPY Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, "Uluslararası yatırımcılar, güvenli ve şeffaf yapısı, getirisinin yüksekliği sebebiyle gayrimenkul yatırım fonlarını oldukça cazip buluyorlar. Ayrıca fonların profesyoneller tarafından yönetildiğini, yani birikiminin doğru ve emin ellerde olduğunu düşünüyorlar. Bu sebeple gayrimenkul yatırım fonları, ülkemize yatırım yapmak isteyen yatırımcılar açısından çok güvenilir bir enstrüman. Suudi Arabistan’ın önemli şirketlerinden Al-Zamil Grup ile uzun süredir görüşüyoruz. İki ayrı fon var. Bunlardan biri kira gelirine, diğeri alım-satım değerinden elde edilecek gelire yönelik olacak. Başlangıçta 500 milyon TL büyüklükle faaliyete geçecek bu fonlar, kısa süre içerisinde 1 milyar TL büyüklüğü ulaşacak” dedi. 24 GPY olarak gayrimenkul yatırım fonları ile ilgili sektöre ilkleri kazandırmanın gururunu taşıdıklarını belirten Yeniay, şöyle dvam etti: "Türkiye’de gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcılar nezdinde yüksek itibara sahip. Rakamlar da bunu doğruluyor. 2015 yılında ülkemize doğrudan gelen yabancı yatırımın yaklaşık yüzde 35’i gayrimenkule yöneldi. Bu açıdan gayrimenkul yatırım fonlarının ülkemiz için öneminin farkındayız. İlginin yüksek olduğu gayrimenkul sektöründe fonlarla birlikte yerli ve yabancı yatırımcılar profesyonel ve şeffaf bir ürüne kavuştular. Kısa süre içerisinde gayrimenkul yatırım fonlarının sayılarının artacağına inanıyoruz."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...