Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli abone yüzde 500 arttı

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Suriyeli abone yüzde 500 arttı

Ekonomi Haberleri  / Sabah

CLK Boğaziçi Elektrik, Suriyeliler’in İstanbul’daki yerleşimiyle ilgili verilerini açıkladı. Buna göre İstanbul Avrupa yakasındaki Suriyeli sayısı bu yıl % 500 arttı

İç savaştan sonra Türkiye'nin kucak açtığı Suriyeliler İstanbul'un günlük hayatına çabuk entegre oldu. CLK Boğaziçi Elektrik, sıfır konutlara taşınma hızı ve ikinci eldeki hareketi ortaya koyan 'Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'nu hazırladı. 4.5 milyon abonesi olan CLK Boğaziçi Elektrik'in hizmet verdiği Avrupa yakasının verilerini kapsayan rapor, Suriyeliler'in İstanbul'daki yerleşimiyle ilgili net rakamları ortaya koydu. 2015'in ilk 3 ayında 317 olan İstanbul Avrupa yakasındaki Suriyeli yerleşimci sayısı bu yılın aynı döneminde yüzde 500 artarak bin 904'e ulaştı.

ESENYURT - BAHÇEŞEHİR ÖNDE
 Oturumcu ve işletmeci olarak bakıldığında İstanbul'un Avrupa yakasındaki 5 bin 154 aile yaşıyor. Bunların 4 bin 833'ünün konut, 321'inin ticarethane aboneliği var. Suriyeliler de artık İstanbul'da ev ve ticarethane sahibi olurken, bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 500 artış gösterdi. İlk 3 ayda gelen bin 904 Suriyeli'nin bin 778'inin konut, 126'sının ticarethane aboneliği bulunuyor. Suriyeliler Fatih'te ticarethane açarken, Esenyurt ve Başakşehir çevresinde oturmayı tercih ediyor. Suriyeliler konutlar için aylık 700 başvuru yaparken, ticarethaneler için de 40 başvuruya imza atıyorlar.

GÜNDE 35 YABANCI
İstanbul'un Avrupa yakasında yabancı elektrik abonesinin 18 bin 611'e ulaştığını söyleyen CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, "Bu rakam konut satışlarındaki artışa paralel olarak daha önce olmadığı kadar yükseldidi. Her gün ortalama 35 yabancı yeni evi için elektrik başvurusu yapıyor" diye konuştu.
İnşaatçılara özel elektrik paketi seçeneği
İbrahim Gümüşlü, sürekli olarak düşen serbest tüketici limitlerinin enerjide yeni bir alan oluşturduğuna dikkat çekti. 120 lira ve üzerinde elektrik faturası gelenlerin CLK Boğaziçi Elektrik ile çok daha uygun fiyatlarla abonelik yenileyebileceklerini söyleyen Gümüşlü, "İnşaat şirketlerinin hayata geçirdikleri gayrimenkul projelerine uygun olarak kullanımlarına göre farklı elektrik paketleri tasarlıyoruz" ifadelerini kullandı.

AVCILAR BİRİNCİ SIRADA
 Elektrik aboneliği, hangi bölgelerde en çok alım-satım işleminin yapıldığını da gösteriyor. Sıfır konutlarda en çok hareket Beylikdüzü, Ispartakule, Esenyurt ve Başakşehir gibi semtleri içine alan 'Avcılar Bölgesi'nde. Bu bölgede 3 ayda 12 bin 56 sıfır konut faaliyete geçti. Avcılar'ın ardından 6 bin 395 konutla Sefaköy, 4 bin 181 konutla Bayrampaşa Suriyeliler'in en çok ercih ettiği bölgeler oldu. İkinci el ve kiralık alanında da Avcılar öne geçti. Avcılar'da 13 bin 332 konut el değiştirdi. Bu ilçeyi Beyoğlu ve çevresini içine alan Perpa 10 bin 174, Sefaköy 9 bin 515 konutla izledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...